BiHCRKVAHERCEGOVINAVIJESTIVJERA I DUHOVNOST

STEPINČEVO U PODVRANIĆU. PRVI PUT UZ MOĆI BLAŽENIKA

STEPINČEVO U PODVRANIĆU. PRVI PUT UZ MOĆI BLAŽENIKA Velebno je bilo duhovno slavlje bl. Alojzija Stepinca u Podvraniću u župi Kočerin.

Sve je započelo procesijom u kojoj su nošene moći blaženika i pjevale litanije bl. Alojzija. Naime, zagrebačka nadbiskupija je udijelila moći blaženika, dio iz kosti blaženika, o čemu je javno pročitana odluka, piše Župa Kočerin službeni profil na FB profilu.

Pred kipom bl. Alozjija molitvu za njegovo proglašenje svetim uputio je fra Svetozar Kraljević, rodom iz Podvranića.

Svetu misu je predslavio fra Jozo Grbeš, provincijal Hercegovačke franjevače provincije. U dirljivoj propovjedi o blaženiku uključio je i druge žrtve našeg naroda u tom dobu.

Pjevanje su animirali kočerinski framaši pod vodstvom Marte Sabljić. Božju riječ. Su čitali David Udovičić, Marija Udovičić i Matej Sesar. Evanđelje je iznio fra Velimir Mandić.

Na kraju misnoga slavlja župnik fra Mario Knezović je uputio riječi zahvale za Stepinčevo, te sve okupljene pozvao na rucak koji je bio priređen na školskome igralištu.

Vjernici su nakon mise osobno častili blaženikove moći i izgovarali svoje molitve i zavjete, te bili dionici skupne fotografije.

Pogledajte Galeriju

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er