SVIJETVIJESTI

Važna poruka Trumpa nakon smrti liberalne sutkinje Vrhovnog suda

Nakon što je u 87. godini života preminula liberalna sutkinja američkog Vrhovnog suda Ruth Bader Ginsburg, koja se zalagala za pobačaj i ‘homoseksualni brak’, o izboru novog suca oglasio se američki predsjednik Donald Trump.

“Postavljeni smo na vlast i važan položaj kako bismo donosili odluke za ljude koji su nas s ponosom izabrali, od kojih se dugo najvažnijim smatraju one o izboru sudaca Vrhovnog suda Sjedinjenih Država. Imamo tu obvezu, bez odgode!”, napisao je Trump na Twitteru.

Njezina smrt Trumpu, koji se bori za drugi mandat na predsjedničkim izborima 3. studenog, donosi priliku da poveća konzervativnu većinu u Vrhovnom sudu na šest od devet sudaca.

Vezani članci

U međuvremenu Trump je najavio kako će idući tjedan nominirati ženu koja će na Vrhovnom sudu SAD-a naslijediti preminulu Ruth Bader Ginsburg.

“Iznijet ću nominiranog idući tjedan. To će biti žena”, rekao je Trump na predizbornom skupu u subotu u Fayettevilleu u Sjevernoj Karolini.

Ranije je naveo dvije žene kao mogući izbor za Vrhovni sud SAD-a – Amy Coney Barrett iz 7. kruga sa sjedištem u Chicagu i Barbaru Lagoa iz 11. kruga sa sjedištem u Atlanti.

Vođa republikanaca u Senatu Mitch McConnell je ranije je govorio kako Senat u izbornoj godini ne bi trebao potvrđivati suce Vrhovnog suda, no u međuvremenu je očito promijenio mišljenje i najavio da će podržati Trumpovog kandidata.

“Nominacija Trumpovog kandidata dobit će podršku američkog Senata”, rekao je McConnell.

www.medjugorje-news.com/narod.hr

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er