EUROPAVIJESTI

Prva europska zemlja uvodi koronaputovnicu 1.lipnja 2021.

Navedena potvrda o cijepljenju treba biti u skladu s međunarodnim pravilima i standardima te jamčiti pravo na privatnost. Trebala bi biti uvedena 1. lipnja te se vjeruje kako će i druge zemlje zahtijevati dokaz o cijepljenju.

Švedska je u četvrtak najavila da do ljeta namjerava uvesti digitalnu ‘koronaputovnicu’, javlja Fenix-magazine.  – Počela je provedba međunarodnih procesa vezanih za tehnička rješenja i standarde za dokaze o cijepljenju. Švedska treba sudjelovati u tome, izjavila je ministrica zdravstva Lena Hallengren na konferenciji za novinare. Švedski ministar za digitalni razvoj Anders Ygeman naveo je kako će uvođenje digitalne potvrde Šveđani imati dokument o cijepljenju protiv koronavirusa .

Navedena potvrda o cijepljenju treba biti u skladu s međunarodnim pravilima i standardima te jamčiti pravo na privatnost. Trebala bi biti uvedena 1. lipnja te se vjeruje kako će i druge zemlje zahtijevati dokaz o cijepljenju. Danska je u srijedu najavila da ima slične planove u vezi primjene digitalne putovnice o cijepljenju.

www.medjugorje-news.com/vecernji.hr

Vezani članci

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er