PAPA FRANJO

Papa Franjo pojasnio svoje komentare o grijehu i homoseksualnosti

Papa Franjo napisao je pismo kako bi pojasnio svoje komentare o grijehu i homoseksualnosti iz nedavnog intervjua za Associated Press.

“Kad sam rekao da je to grijeh, jednostavno sam mislio na katoličko moralno učenje, koje kaže da je svaki spolni čin izvan braka grijeh”, napisao je papa isusovačkom ocu Jamesu Martinu u odgovoru na zahtjev za pojašnjenjem.

Papa Franjo je rekao da je u intervjuu pokušavao reći da kriminalizacija homoseksualnosti “nije ni dobra ni pravedna”. “Kao što vidite, ponavljao sam nešto općenito”, napisao je. “Trebao sam reći ‘To je grijeh, kao i svaki spolni čin izvan braka’. To je da govorim o ‘stvari’ grijeha, ali dobro znamo da katolički moral ne samo da uzima u obzir tu materiju nego i procjenjuje sloboda i namjera; i to za svaku vrstu grijeha.”

Otac James Martin je 27. siječnja objavio papino pismo na španjolskom jeziku i engleski prijevod na web stranici Outreacha. Martin je urednik Outreacha, koji sebe opisuje kao “LGBT katolički resurs” koji djeluje pod okriljem America Media, piše CNA

U intervjuu koji je AP objavio 25. siječnja, papa Franjo je rekao: “Biti homoseksualac nije zločin. To nije zločin. Da, ali to je grijeh. Dobro, ali prvo napravimo razliku između grijeha i zločina.”

U članku Outreacha stoji da je Papin komentar da “da, ali to je grijeh” trebao biti od hipotetskog sugovornika kojemu je papa Franjo odgovarao. U svom pismu od 27. siječnja papa Franjo je zbunjujuću izjavu pripisao razgovornom tonu intervjua. “Razumljivo je da ne bi bilo tako preciznih definicija”, rekao je. Papa je također istaknuo da intervju za AP “nije prvi put da govorim o homoseksualnosti i homoseksualnim osobama”.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er