CRKVAPAPA FRANJO

Papa Franjo mladima u Gospiću: Samo hodajući s Isusom može se steći radost, ona istinska radost!

Donosimo u cijelosti poruku pape Franje sudionicima 12. susreta hrvatske katoličke mladeži koju je pročitao apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Girgio Lingua na misnom slavlju 4. svibnja 2024. na stadionu Balinovac u Gospiću.

Dragi mladi,

veoma mi je drago da mogu biti među vama duhovno prisutan  i uputiti vam pozdrav povodom XII. susreta hrvatske katoličke mladeži, koji vas je okupio u Gospiću kako biste obnovili vašu vjeru. Došli ste u velikom broju iz čitave Hrvatske, ali i iz hrvatskih zajednica iz okolnih zemalja te tako zajedno stječete iskustvo vjere  i bratskoga zajedništva.

Ovogodišnja predložena tema koja vam je dana na razmatranje „Raduj se za svoje mladosti“ (Prop 11, 9), ujedno je i poziv da se vrijeme mladosti doživljava kao Božji dar, iskazujući zanos i darežljivost koji su vlastiti mladenačkoj dobi.

Dragi prijatelji, samo hodajući s Isusom može se steći radost, ona istinska radost! Ne bojte se povjeriti Njemu, jer je On „zaglavni kamen“ na kojemu je moguće čvrsto utemeljiti zdanje vlastitog bića. Samo je Krist Učitelj istine i života koji vam otkriva put kojim vam je ići kako biste došli do prave radosti. Samo je Isus — upoznat, razmatran i voljen — vjeran prijatelj koji ne može iznevjeriti. Ovo je prijateljstvo besplatno, čisti dar. On vas zauzvrat ništa ne pita, već samo traži da ga prihvatite. Želi vas voljeti onakvima kakvi jeste, čak i u vašoj krhkosti i slabosti, jer jedino Njegovom ljubavlju dodirnuti možete biti preporođeni.

Vi ćete susresti ovo prijateljstvo te iskusiti svekoliko njegovo obilje samo ako ćete ga iskreno tražiti i postojano živjeti svoj duhovni život, pristupajući sakramentima, razmatrajući Sveto pismo, razgovarajući svakodnevno s Gospodinom u intimnosti vaše molitve te aktivno živeći u kršćanskoj zajednici. Zato ne čekajte neku zreliju dob kako biste se odvažili na put svetosti! Svetost je uvijek mlada, onako kako je vječna Božja mladost.

Tražim da molite za mene, a ja vam obećavam moju molitvu i sjećanje. Od srca udjeljujem Apostolski Blagoslov svakome od vas, kao i vašim biskupima, kojega rado proširujem na svećenike, obitelji i na sve one koji vas prate u svakodnevnom životnom hodu te čitavoj ljubljenoj zemlji Hrvatskoj.

U Rimu, kod sv. Ivana Lateranskog, 22. travnja 2024.

IKA

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er