EUROPAVIJESTI

NJEMAČKA vlada namjerava uvesti bitna ograničenja za ljude koji nisu cijepljeni protiv koronavirusa

Njemačka najavljuje pomalo zastrašujuće mjere socijalne segregacije, čak i za one građane koji su trenutno zdravi, te posjeduju medicinski valjane potvrde antigenskog i PCR testa da su negativni.

Pomoćnik i voditelj kancelarskog ureda Angela Merkel, Helge Braun, otkrio je da vlada planira uvesti neka važna ograničenja za necijepljene građane Njemačke.

Nagli zaokret od ranijeg uvjeravanja njemačke javnosti da “neće ići tim putem”, njemačka vlada namjerava uvesti bitna ograničenja za ljude koji još nisu cijepljeni protiv koronavirusa, piše viownews.com.

“Cijepljeni će sigurno imati više slobode od necijepljenih”, rekao je Helge Braun za lokalne njemačke novine.

“Ako broj zaraza i dalje bude rastao, necijepljeni će morati ograničiti kontakte. To konkretno znači da posjete kinima, restoranima ili stadionima neće biti moguće čak ni za necijepljene koji su negativni na testu zbog toga što i negativno testirani nose visoki rizik prenošenja zaraze“, rekao je član CSU-a Braun.

Trenutno necijepljeni građani smiju koristiti sve javne prostore, poput restorana, kina i sportskih objekata, ako ne mogu pružiti negativan rezultat Covid testa, kao dokaz da su zdravi.

Međutim, ako se infekcije koronavirusom i dalje budu povećavale, to bi moglo dovesti do toga da vlada ograniči pristup tim javnim prostorima za necijepljene ljude. “To bi moglo značiti da posjećivanje mjesta poput restorana, kina i stadiona više neće biti moguće čak ni za necijepljene ljude koji imaju negativan test jer je rizik prevelik”, rekao je Braun.

Ova izjava uslijedila je nekoliko dana nakon što je Merkel uvjeravala ljude da Njemačka za sada neće učiniti cjepivima obveznim. “Ne namjeravamo ići ovim putem”, rekla je Merkel na konferenciji za novinare. “Neće biti obveznog cijepljenja.”

www.medjugorje-news.com

Izvor
narod.hr

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button