SVIJETVIJESTI

Izlaznost na izborima u SAD-u najveća u zadnjih 120 godina

Projekt Američki izbori, nestranačka web stranica koju vodi profesor Michael McDonald sa Sveučilišta Florida, objavio je da su ovi predsjednički izbori u SAD-u imali najveći odziv u posljednjih 120 godina. McDonald je objavio preliminarne procjene prema kojima izlaznost među stanovništvom koje ima pravo glasa, te ona iznosi 66.9 posto, odnosno prema procjenama glasovalo je 160 milijuna Amerikanaca.

To bi značilo da su ovi izbori u SAD-u imali najveću izlaznost birača birača od 1900. godine, kada je kada je ona iznosila također 66.9 posto. McDonald je dodao da postoji poprilična količina nagađanja, koja uključuju neprebrojane glasačke listiće te da će nastaviti precizirati svoje procjene tijekom sljedećih tjedana.

Podsjetimo, prije četiri godine, kada je izabran Donald Trump, 47 milijuna ljudi je glasovalo prije izbornog dana. Sveukupno, 2016. godine glasalo je 138,8 milijuna ljudi, 60.1% populacije koja ima pravo glasa.

Ovogodišnjih 100 milijuna prijevremenih birača čini oko 43% od procijenjenih 233.7 milijuna birača s pravom glasa od 2018. godine. Po prvi puta u modernoj povijesti SAD-a, očekuje se da će ove godine više birača glasovati prijevremeno nego na dan izbora.

Vezani članci

www.medjugorje-news.com/narod.hr

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er