OBITELJOSTALO

UISTINU BITNO Zašto biste svoju djecu trebali upoznati s njihovim svecima zaštitnicima?

Crkva je nedavno proslavila svetkovinu Svih svetih, kada slavimo sve nepoznate svece, koji svoje mjesto ne mogu naći u liturgijskom kalendaru. Znate li čemu sveci mogu poučiti našu djecu?

Što više djeca znaju o životu sveca čije ime nose, to će bolje znati kako im se moliti, prenosi portal Aleteia. Važno je djecu usmjeriti na razvijanje prisnog odnosa s njihovim zaštitnicima. Svatko ima jednog ili više njih. Čak i ako njihovo ime nije ime određenog sveca (a što možete uzeti u obzir prilikom odabira imena), oni se najvjerojatnije mogu poistovjetiti sa svecem čije je ime ili situacija slična. Ne treba pretvarati sveca u “superheroja”, jer su i oni bili grešnici poput nas i prošli svoj dio poteškoća, neuspjeha, prepreka, briga. Ali usprkos tome, ili baš zbog toga, oni su neprestano tražili Boga i dopuštali Mu djelovati u njihovim životima.

Iako su svi sveci ujedinjeni istom intenzivnom ljubavlju i žeđom za Bogom, nisu svi isti. Svatko ima svoju osobnost, slabosti i snage. Isto tako, načini življenja svetosti nisu jednaki za sve: važno je istaknuti one karakteristike koje svakom svecu daju njegovu jedinstvenu osobnost i stil.

Upoznajte svoje dijete s tim posebnim prijateljima.

Poznavanje svetaca trebalo bi dovesti do toga da im se molite, da s njima razgovarate na prirodan način, poput razgovora s prijateljem koji je uvijek tu i uvijek spreman slušati. Mnoge obitelji izgovaraju litanije svojih svetaca zaštitnika za večernju molitvu. To je savršen način da potaknete djecu na otkriće da sveci postoje. Štoviše, djeca rado i lako radosno ponavljaju odgovor: “Moli za nas!”

www.medjugorje-news.com/

Izvor
hkm
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er