MOLITVE

Molitva Gospi nedjeljom: Marijo, isprosi nam milost da dođemo u raj

Molitva Gospi nedjeljom: Marijo, isprosi nam milost da dođemo u raj

O Kraljice raja, koja si uzvišena nad sve anđeoske korove i najbliža Bogu, iz ove suzne doline pozdravljam te ja siromašni grešnik i molim te, svrati na mene svoje milosrdne oči koje gdje god da gledaju dijele milost. Pogledaj, Marijo, u kakvim sam sada opasnostima da izgubim dušu, Boga i raj, i u kojima ću biti dok živim na zemlji. U tebe sam, Gospe, položio svu svoju nadu, ljubim te i čeznem da brzo dođem vidjeti te i slaviti u raju.

O Marijo, kada će doći dan kad ću vidjeti sebe već spašena, pored tvojih nogu, promatrati tebe, Majku moga Spasitelja i moju Majku, koja se toliko založila za moje spasenje. Kad ću poljubiti ruku koja me je toliko puta oslobodila od pakla, i tolike mi milosti udijelila kad sam zbog svojih grijeha zaslužio da budem prezren i odbačen od svih. Gospe, bio sam ti toliko nezahvalan za vrijeme života, ali ako dođem u raj, neću više biti takav, ljubit ću te što mi više bude moguće u svakom trenutku zauvijek, i nadoknadit ću svoju nezahvalnost blagoslivljajući i zahvaljujući ti vječno.

Beskrajno zahvaljujem Bogu koji mi daje to povjerenje u Krv Kristovu i tvoj zagovor, da ćeš me spasiti, osloboditi od grijeha, isprositi mi milost, svjetlo i snagu da izvršim volju Božju i konačno da me dovedeš u rajske dvore. Tvoje sluge su se tome nadale, i nitko nije ostao razočaran. O ne, ni ja neću biti prevaren. O Marijo, nemam dvojbe, ti ćeš mi isprositi milost spasenja. Moli svoga Sina Isusa, kao što ga i ja molim po zaslugama njegove muke, da sačuva u meni i uvijek povećava vjeru da ću biti spašen. Amen.

Monfortanci.com 

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er