HERCEGOVINAVIJESTI

FOTO Mostar se dostojanstveno prisjetio generala Slobodana Praljka

U nedjelju navečer je u Mostaru, pred Hrvatskim domom Hercega Stjepana Kosače, u čast generala Slobodana Praljka kulturna zajednica Troplet organizirala paljenje svijeća i projekciju fotografije generala Praljka. 

General Praljak je, na današnji dan 2017. godine u haškoj sudnici ispio otrov uz riječi: “Suci, Slobodan Praljak nije ratni zločinac, s prijezirom odbacujem vašu presudu”. 

Praljak je s još petoricom iz vodstva Herceg-Bosne nepravedno osuđen na ukupno 111 godina zatvora zbog navodnog zločina prema Muslimanima tijekom rata na području BiH. 

U svjetskoj i domaćoj javnosti Praljka se i prije same presude moralno sudilo zbog rušenja Starog mosta, što je on odbijao priznati.

Naposljetku je i Haaški sud taj most okarakterizirao kao legitiman vojni cilj oslobodivši tako šestorku za rušenje. 

Hrvatska zajednica Herceg-Bosna, a potom i Hrvatska republika Herceg-Bosna je tijekom rata u BiH bila hrvatski ratni entitet, dok su Srbi i Bošnjaci imali Republiku BiH odnosno Republiku Srpsku. 

Praljak je bio iznimno obrazovan čovjek koji je završio tri fakulteta, a nemali broj hrvatskih analitičara i javnih osoba njegovo samoubojstvo je okarakterizirao kao sokratovski čin. 

Praljak je tijekom 1991. postao hrvatski vojnik u Sunji, a pripadnik potom i prvi čovjek Hrvatskog vijeća obrane je postao kasnije, odnosno 1993. 

www.medjugorje-news.com/

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er