ČITLUKVIJESTI

Grupa “Beneficium” napravila veliki adventski vijenac kraj crkve u Gradnićima

Simbolika i nešto što zasigurno svi u svojim obiteljima ne izostavljamo na Prvu nedjelju Došašća je i paljenje prve adventske svijeće kojom obilježavamo početak ovog lijepog vremena koje budi nadu, radost, vjeru i mir.

Odlazak na mise zornice postao je jedan od najljepših priprema za rođenje Isusovo u svakom srcu. Da bi taj duhovni ugođaj bio još ljepši upotpunjujemo ga i vanjskim znacima.

Tako će župljani Gradnića dolaskom na misu zornicu imati taj lijepi ugođaj kada u smjeni noći i dana dolaskom pred crkvu ugledaju svjetlo svijeće na adventskom vjencu napravljenog oko kipa fra Didaka Buntića.

To što i ove godine Gradniće krasi vjenac od sjena i brćljana zahvalit ćemo djevojkama iz duhovne skupine “Beneficium”. Djevojke su od malih nogu aktivne članice župe kroz pjevanje u zborovima, kako dječijim, tako i framskom, te velikom župnom zboru. Bivše su članice Frame i aktivne članice HKUD-a Didak.

Vezani članci

Ljubav prema župi im je kroz godine uvijek veća i svojim zalaganjem trude se uljepšati sve događaje, a Došašće je upravo prigoda da s radošću činimo razna dobra djela. Djevojke odnedavno samostalno djeluju kao glazbena grupa Beneficium (lat. blagoslov) te svojim pjevanjem uveličavaju vjenčanja, krštenja i razne duhivne prigode u župi i izvan župe.

Sve aktivnosti ove skupine kroz godinu mozete pratiti na facebook profilu Duhovna glazba Beneficium, te instagram profilu duhovnaglazba_beneficium.

Vrijednim i ustrajnim djevojkama se zahvaljujemo na ustrajnosti i radu i želimo im puno uspjeha i radosti u svemu što rade.

Video možete pogledati na OVOM LINKU

www.medjugorje-news.com/brotnjo.info

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er