HRVATSKAVIJESTI

Blanka Vlašić objavila kraj sportske karijere: Zahvalna sam Bogu na blagoslovu talenta

Blanka Vlašić objavila je da se oprašta od aktivne sportske karijere. Hrvatska atletičarka koja je godinama bila neprikosnovena svjetska vladarica “skoka u vis”, poručila je kako se još od Olimpijskih igara u Riju trudi zakrpati ozljedu, “punih četiri godine nade da ću još jednom stati pred letvicu i izazvati samu sebe”.

“Dišem sport od svog rođenja, skok u vis je nedjeljivi dio mene i tako će uvijek biti. Zato sam pustila da odluka o prestanku karijere dođe prirodno.”

“Mnogi su mi i prije osvojene bronce u Riju govorili da odustanem, kako sam već napravila puno. Ali, da sam ih slušala, ne bih osvojila još jedno olimpijsko odličje, medalju koja mi posebno znači jer sam je osvojila doslovno s jednom zdravom nogom.To natjecanje je izvuklo sve iz mene, pa i ono što nisam znala da imam. Godine nakon su donijele bezbrojne rehabilitacijske tretmane, nadu, pa razočaranje, i tako u nedogled. Ipak, iako bi promatraču sa strane bilo na prvi pogled jasno da je vrijeme da se posvetim novim izazovima u životu, odluka je morala biti moja.

Prije nego je došla, prošla sam sve faze tugovanja i za mene je to bilo najteže razdoblje u karijeri. I tek nakon svega, u jednom sasvim običnom i mirnom danu, na srce mi je sjelo: “Gotovo je”. Znala sam da je vrijeme i bila sam potpuno mirna. Dapače, osjetila sam olakšanje koje nikad ne bih imala da sam ‘išla preko reda’ i naprasno stala onda kada su mnogi mislili da trebam.”

U oproštajnom pismu Blanka se zahvalila obitelji, prijateljima, navijačima, ali i Bogu.

“Ponosna sam na svoju karijeru. Prije svega zahvalna sam Bogu na blagoslovu talenta i okolnostima u kojima je taj talent mogao procvasti. Prijateljima i navijačima koji su vjerovali i skakali zajedno sa mnom. Iako je atletika individualni sport, uvijek sam se osjećala kao dio ekipe, jer nisam skakala samo za sebe. Istrčati počasni krug s hrvatskom zastavom za mene je uvijek bila najveća čast. S mirom u srcu, zahvalna na svakom centimetru i svakom pljesku, okrećem novu životnu stranicu.”

Blanka Vlašić prije nekoliko je godina hrvatsku javnost iznenadila pričom o obraćenju i susretu s Kristom, a više je puta svoje iskustvo i javno posvjedočila.

Nekima pak njeno svjedočenje, ali i podrška kršćanskim vrijednostima te braku kao zajednici muškarca i žene, nisu najbolje sjeli, zbog čega su u Blankinu obranu stali i brojnih hrvatski sportaši.

Uoči pandemije koronavirusa, jedna od najboljih hrvatskih sportašica vodila je s poznatim splitskim svećenikom fra Antom Vučkovićem “Susrete u riječi“.

www.medjugorje-news.com/ bitno.net

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er