VJERA I DUHOVNOST

Austrijska mističarka: Duše iz čistilišta upozorile su nas što ne bi trebali činiti za vrijeme svete mise

Maria Simma austrijska je mističarka koja je na poseban način bila vezana sa dušama iz čistilišta, koje su je često posjećivale.

Treba reći, međutim, da María nikad nije sama tražila da je duše posjete – nikada ih nije zazivala ili „usmjeravala“ na bilo koji način. Uvijek su same dolazile. Zapravo, svete duše su joj rekle da im Bog u svojom velikom milosrđu dopušta da od nje prime žrtvu i molitve kako bi se njihovo vrijeme u čistilištu skratilo.

Kako kaže María, duše u čistilištu najviše „rastužuje“ što su ih njihove obitelji u potpunosti zaboravile. S pravom se tako osjećaju jer ne primaju nikakvu duhovnu pomoć od onih kojima su oni sami pomogli za vrijeme života. Samo je mali broj molitava upućen njima, čak i za vrijeme sprovoda.

A upravo im je molitva najpotrebnija! Sve komemoracije i sjećanja priređena u njihovu čast, iako dobronamjerna, ne pomažu im u oslobađanju od patnje te od pročišćavanja.

1.Svećenici i časne sestre uvijek bi trebali nose svoju klerikalnu odjeću, koliko god je to moguće.

2.Da je potrebno maksimalno izbjegavati primanje svete pričesti na ruke.

3.Da držanje za ruke tijekom molitve Gospodnje treba izbjegavati kao i da treba izbjegavati znak mira nakon euharistijske molitve koliko god je to moguće, budući da oboje odvraćaju pažnju od Isusa koji je tada prisutan na oltaru i da bismo trebali biti tada usredotočeni samo na Isusa tijekom ovog važnog trenutka mise.

4.Da su psi đavlu i demonima najomraženije životinje jer su čovječanstvu najbliže i najkorisnije životinja.

5.Da je pokraj Blažene Djevice Marije, sveti Josip jedan od najvećih svetaca koji se zalaže za duše u čistilištu. Anđeli, osobito sveti Mihael arkanđeo, kao i anđeo čuvar siromašnih duša također su vrlo moćni u pomaganju u zadobivanju milosrđa i zalaganju za pred Bogom. Također je vrlo važan svaki svetac kojem je ta osoba mogla biti posvećena tijekom svog života.

6.Marija je također istaknula da je zaštitnik siromašnih duša u čistilištu sveti Nikola iz Tolentina.

7.Svete su duše također otkrile Mariji da se na Božić najviše duša oslobađa iz čistilišta, a zatim i Veliki petak, dan Uzašašća, Dušni dan i blagdan Velike Gospe.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er