REGIJAVIJESTI

Apsurdi oko koronavirusa se nastavljaju: Razdvajanje djece u Srbiji – necijepljena djeca neće moći u školu?

Apsurdi oko koronavirusa se nastavljaju: Razdvajanje djece u Srbiji – necijepljena djeca neće moći u školu? Prema prijedlogu najpoznatijeg srpskog epidemiologa dr. Kona, pohađanje školske nastave bilo bi onemogućeno djeci starijoj od 12 godina. Samo bi niži razredi mogli potpuno zajedno prisustvovati nastavi i to uz obavezne maske.

Ova vijest o odvajanju cijepljene protiv koronavirusa i necijepljene djece izazvala veliko negodovanje roditelja u Srbiji, što se vidi i po brojnim komentarima na ovu najavu.

Vodeći srpski epidemiolog dr. Predrag Kon izjavio je da je jedino logično rješenje koje vidi za početak školske godine odvajanje cijepljenih od necijepljenih učenika starijih od 12 godina: oni koji su primili cjepivo mogu ići na nastavu, a oni koji nisu ne mogu na nastavu u školu i trebaju biti na on-line nastavi, piše danas.rs

Dr. Kon je u intervjuu za Kurir rekao da takvu odluku „mora donijeti Ministarstvo prosvjete“.„Ne možete stavljati zajedno zaštićene i nezaštićene, i to prvenstveno u interesu nezaštićenih“, kazao je Kon i dodao da je u situaciji kada raste broj zaraženih, jedno od vrlo važnih pitanja kako će se rješavati školska pitanja.

Prema njegovim riječima, Ministarstvo prosvjete trebalo bi riješiti i problem nastave za mlađe od 12 godina.

„Najvjerojatnije će biti da učenici od prvog do četvrtog razreda idu na nastavu, a petog i šestog će kombinirati jedan dan online, jedan dan nastava. I nošenje maski je obavezno“, naveo je Kon.

www.medjugorje-news.com

Izvor
narod.hr
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er