ZANIMLJIVOSTI

Znanost potvrdila: Tijelo svete Bernardice pronađeno je potpuno neraspadnuto

Zanost potvrdila: Tijelo svete Bernardice pronađeno je potpuno neraspadnuto! Dr. De Franciscis, koji već 15 godina vodi Medicinski ured u Lourdesu, otkriva značenje 70 čuda i tisuća neobjašnjivih ozdravljenja koja su se dogodila u poznatom francuskom svetištu, a to čini intervjuom za dokumentarac “Lourdes”, koji se ovaj tjedan prikazuje u 750 američkih kina

Više od 3 milijuna hodočasnika svake godine hrli u francusko svetište Lourdes, a brojka svake godine raste, pretvarajući poznatu špilju Massabielle u jedno od najvažnijih hodočasničkih središta na svijetu.

Ipak, postoji jedna posebnost koja Lurd čini jedinstvenim mjestom na svijetu. Većina ljudi koji idu u špilju ukazanja čine bolesnici, od kojih su neki vrlo ozbiljni pa čak i ostavljeni od znanosti, koji mole Boga za čudo po zagovoru Djevice Marije.

70 čuda i 7200 neobjašnjivih ozdravljenja

Prošlo je 165 godina otkako se 1858. godine Bezgrešno začeće ukazalo mladoj Bernadette Subirous ili svetoj Bernardici.

U tom je razdoblju Ured za medicinska promatranja u Lourdesu potvrdio ukupno 70 čuda – od kojih se posljednje dogodilo 2008., a ratificirano 2018. – i više od 7200 ozdravljenja kao “znanstveno neobjašnjiva”.

Svaki od slučajeva prikupljen je u službenim izvješćima i prošao je temeljitu multidisciplinarnu medicinsku provjeru, temeljenu na sedam iznimno rigoroznih koraka.

Trenutno, Ured za medicinska promatranja sastoji se od tima liječnika, patologa i znanstvenika iz različitih disciplina

Već 15 godina vodi ga dr. Alessandro de Franciscis, također direktor Međunarodnog medicinskog udruženja u Lourdesu.

Otkrića doktora u neobjavljenom dokumentarcu

Dr. De Franciscis sada je pristao sudjelovati u 15-minutnom videu, u kojem otkriva značenje ozdravljenja koja se događaju u marijanskom svetištu.

Dokumentarac je već objavljen u Francuskoj, s više od 250.000 gledanja i nominacijom za nagradu César, francuskog Oscara.

Neraspadljivo tijelo bolesne vidjelice

U videu, De Franciscis se s kliničke točke gledišta osvrće na bolest od koje je bolovala Bernadette Subirous, koja je umrla u dobi od 35 godina “na svet način, iako uz užasne fizičke patnje” zbog tuberkuloze.

Bolest je u to vrijeme bila vrlo česta, a u Bernadetteinom slučaju bila je posljedica jake alergije uzrokovane insektima koji su se nalazili u mlijeku mljekare koju su vodili njezini roditelji.

Zajedno sa svjedočanstvima drugih hodočasnika, obitelji, liječnika i biskupa Sjedinjenih Država, De Franciscis pripovijeda povijest ukazanja s medicinskog gledišta i naglašava neke detalje triju znanstvenih istraživanja provedenih na tijelu svete Bernardice, nakon njene smrti:

“Prvi pregled obavljen je 30 godina nakon smrti, a čuđenje svih biskupa i patologa bilo je ogromno jer je tijelo bilo potpuno netaknuto”.

Značenje čuda

Nakon što je govorio o nekim aspektima relikvija skinutih sa svečeva tijela, dr. De Franciscis je pojasnio da, iako su neobjašnjiva ozdravljenja i čuda bitan dio Lourdesa, oni su zapravo znak Božjeg postojanja, koji seže izvan svakog konkretnog slučaja.

Čak i ako su čuda i ozdravljenja upečatljivi ili čak spektakularni, “ono što bi nama, kao kršćanima ili kao ‘nemirnim’ ljudima, trebalo biti zanimljivo nije toliko nemoguće znanstveno objašnjenje fenomena ili zanimljivost oko činjenice da je sveta Bernardica pronađena neraspadnuta: ono što čuda čine je da nas pozovu da razmišljamo o onome što nam sveta Bernardica govori”.

“Govori nam da je Djevica Marija lijepa i traži molitve za obraćenje grješnika, te da je obećala Bernadette i nama da ćemo, ako to učinimo, otići u raj. A u isto vrijeme da nas Djevica poziva da živimo kao dobri kršćani“.

Na taj način, prema dr. De Franciscisu, čuda su materijalna potvrda da je lurdska poruka točna.

Poruka koju je prenijela “djevojčica koja je imala dar razgovora i prijateljstvo s Djevicom Marijo,, od Bezgrješnog Začeća”, a koja 165 godina kasnije stiže u kina i bit će prenijeta milijunima.

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er