VJERA I DUHOVNOST

Na ovih 5 načina odajte počast Gospi tijekom svibnja

Budući da je mjesec svibanj posvećen Blaženoj Djevici Mariji, evo načina kako joj odati počast slijedeći neke od njezinih brojnih vrlina.

Mjesec svibanj je pun radosti. To je trenutak kada proljeće cvjeta u najboljem izdanju, večeri postaju sve duže, a od srednjeg vijeka u katoličkom svijetu Djevica Marija slavi se cijeli mjesec — što se može nazvati Tricesimum, 30-dnevna pobožnost Mariji, piše Aleteia.

Kao dio ove pobožnosti, pojedinci se mogu ugledati na mnoge kreposti Blažene Majke i pokušati ih ponoviti. Evo samo nekoliko načina na koje možete pokušati uzeti inspiraciju od Marije u svom svakodnevnom životu koji može trajati tijekom svibnja i dalje.

1 DJELA SUOSJEĆANJA Usmjerite Marijino suosjećanje pružanjem pomoći nekome u potrebi. Bilo da se radi o volontiranju u lokalnom skloništu, pružanju uha prijatelju u nevolji ili jednostavnom osmijehu strancu, utjelovljenje suosjećanja potiče veze i širi toplinu u svijetu.

Vezani članci

2 NJEGOVANJE UNUTARNJEG MIRA Nastojte njegovati unutarnji mir, poput Marijinog spokojnog držanja, usred životnog kaosa. Svaki dan posvetite vrijeme praksama koje promiču smirenost i povezanost s Bogom, poput molitve ili pažljivog razmišljanja. Njegujte mirno srce koje zrači smirenošću prema onima oko vas.

3 ZAGRLI PONIZNOST Poniznost je bila obilježje Marijina karaktera. U svojim interakcijama vježbajte poniznost prepoznavanjem vrijednosti i dostojanstva svake osobe s kojom se susretnete. Tražite prilike da služite drugima bez traženja priznanja ili pohvale, dopuštajući da vaša djela govore više od riječi.

4 KREATIVNO IZRAŽAVANJE Uključite se u svoju kreativnost kako biste ispoštovali Marijinu ulogu Majke Božje. Bilo kroz umjetnost, glazbu, pisanje ili vrtlarstvo, dopustite svojim kreativnim nastojanjima da odražavaju ljepotu, ljubav i milost koju Marija utjelovljuje. Neka vaša kreativnost bude dokaz božanske iskre u vama.

5 DJELA OPRAŠTANJA Opraštanje, vrlina čiji je primjer Marija, ima golemu moć iscjeljivanja i preobrazbe. Poduzmite korake da oprostite onima koji su vam učinili nepravdu, oslobodite se tereta ljutnje i otvorite svoje srce za pomirenje i mir. Proširite isti oprost i razumijevanje prema sebi, prihvaćajući svoju ljudskost sa suosjećanjem i milošću.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er