VJERA I DUHOVNOST

Sveti Ivan Pavao II. otkrio je tajnu života u ovih 10 snažnih citata

Tijekom svog života i papinstva sveti Ivan Pavao II. često je govorio protiv problema svjetovne kulture. Mnogi od njih postoje u našem današnjem svijetu, što njegovu mudrost o raznim temama čini tako bezvremenskom.

Svijet nam nudi lažnu ideju o tome što ljubav znači. Svijet nam govori da se ljubav može ograničiti na čestitku ili bombonijeru, ili još gore, da je ljubav nestalan osjećaj, a ne čestita odluka. Kao kršćani, pozvani smo ljubiti iznad sekularnih standarda i ljubiti poput Krista.

Ali kako to izgleda? Srećom, imamo bezvremensku mudrost svetaca koja nam pomaže usmjeriti naš put. 10 mudrosti svetog Ivana Pavla II. koje nas podsjećaju na naš poziv na ljubav kao kršćana i prirodu Očeve ljubavi prema nama.

1) „Ono što je stvarno važno u životu je da nas Krist voli i da mi Njega volimo zauzvrat. U usporedbi s Isusovom ljubavlju, sve drugo je sporedno. A bez Isusove ljubavi sve je beskorisno.”

2) “Što god činio, imaj na umu da te Krist poziva, na ovaj ili onaj način, na službu ljubavi: ljubavi prema Bogu i prema bližnjemu.”

3) “Osobe treba tretirati kao predmet ljubavi, a ne kao objekt za korištenje.”

4) „Ljubav! Ljubite jedni druge! Ostanite u Kristovoj ljubavi i otvorite svoja srca jedni drugima! To je tajna života!”

5) “Jer ljubav nikada nije nešto gotovo, nešto što je samo ‘dano’ muškarcu i ženi, ona je uvijek u isto vrijeme ‘zadatak’ koji im se postavlja.”

6) “Sam Bog je dostojan ljubavi iznad svega, isključive i bračne ljubavi. Ta se ljubav sastoji u predaji cijelog našeg ljudskog bića, tijela i duše, Onome koji se utjelovljenjem potpuno predao nama ljudima.”

7) “Što god učinili od svog života, neka to bude nešto što odražava Kristovu ljubav.”

8) “Nema mjesta sebičnosti i strahu! Ne boj se, dakle, kad ljubav postavlja zahtjeve. Ne boj se kad ljubav zahtijeva žrtvu”

9) “Ljubav između muškarca i žene ne može se izgraditi bez odricanja i samoodricanja.”

10) “Osoba je vrsta entiteta prema kojoj je ljubav jedini ispravan i adekvatan način povezivanja.”

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Također pročitajte
Close
Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er