HRVATSKAVIJESTI

VIDEO ‘Nakon potresa topla voda je šikljala 2 metra u zrak! Bili su i geolozi, kažu da se s ovako nečim nisu susreli’

BREST POKUPSKI Bili su ovdje i geolozi, rekli su nam da se s ovakvim stvarima još nisu susreli, rekao nam je mještanin. Ova dva noćašnja potresa pogoršali su stvar. Ljudima su kuće počele kliziti

Ljudima je usred potresa koji je razorio Banovinu dva metra u zrak šikljala voda! 

Iz ovih pukotina je sukljala voda, mulja… Čak i topla voda. Poplavilo je sve ove livade dolje. Malo je to stalo, a onda nakon ova dva noćašnja potresa… Ljudi su primijetili da im kuće ‘bježe’, da se krateri šire, da nije više sigurno ovdje stanovati. Bili su ovdje i geolozi, rekli su nam da se s ovakvim stvarima još nisu susreli – rekao nam je Darko, predsjednik mjesnog odbora Bresta Pokupskog.

Cijela ulica ima sličan problem, a brojne obitelji u blizini proživljaju noćnu moru s novonastalim vodenim problemom. Neke kuće su potpuno popucale, odvojili su se dijelovi istih.

Tlo je za trideset centimetara niže na ovom mjestu nakon noćašnjeg potresa. Je li sad sjelo na mjesto ili će tonuti dalje… Tko to zna – nadodao je.

U autu sam bio za vrijeme potresa. Zanjihalo me, onda sam se vratio kući i zatekao sam ovo. Ta puknuća, pukla kuća, voda iz bunara je izgledala kao erupcija… Grozno. Spavamo u kontejneru. Donio nam ga je gospodin Roman iz Slovenije, preko vatrogasaca je kontaktirao nas i donio nam ga. Imamo i grijalicu – rekao je vlasnik jedne od oštećenih kuća u Urodskoj ulici u Brestu Pokupskom, gospodin Kolarić. Njegova kuća nije za stanovanje:

Stručnjaci su bili tu i stavili su da je neupotrebljiva i da treba ispitati tlo… Vidjet ćemo što će biti dalje – rekao je.

www.medjugorje-news.com/24sata.hr

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er