CRKVASVIJETVIJESTIVJERA I DUHOVNOST

Optuženi “aktivisti” koji su vješali LGBT zastavu na Isusov kip

Poljska policija uhitila je dvije žene i muškarca koje se tereti da su vješali LGBT zastave na spomenicima u Varšavi, među kojima je bio i Isusov kip. Uhićeni su suočeni s novčanim kaznama, a li i zatvorom.

Moguća zatvorska kazna odnosi se na optužbe zbog vrijeđanja vjerskih osjećaja, što je kažnjivo novčanom kaznom, ali i s dvije godine zatvora, prenosi EU Observer.

“Kao policija poduzimamo akcije ne zato što je netko objesio zastavu, već zato što su time vrijeđali vjerske osjećaje i oskvrnuli, između ostalog, kip Isusa Krista ispred bazilike Svetog križa”, izjavio je medijima glasnogovornik policije Sylwester Marczak.

“Svodeći cijelu stvar na zastavu čini sve politički motiviranim, jer ona ne uključuje one ljude koji su povrijeđeni”, dodao je Marczak te nije isključio da će biti još uhićenja, piše na portalu tribun.hr.

Policija je istraživala i zaseban slučaj u kojem je muškarac na balkonu, uz duginu zastavu, vrijeđao sudionike tijekom memorijalnog marša povodom Varšavskog ustanka.

Optužbe i uhićenja uslijedila su nakon odluke EU da uvede simbolične novčane kazne prema poljskim gradovima koji su se proglasili “zonama slobodnim od LGBT ideologije”.

Ž.I., KT

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er