Uncategorized

KATASTROFALAN ČIN Poljaci zatečeni vandalskim činom LGBT aktivista: Oskvrnjen kip Isusa koji nosi križ

Kip Isusa koji nosi križ u glavnom gradu Poljske Varšavi, 30. srpnja bio je meta anarhista i LGBT aktivista.

Nepoznata skupina ljudi oko Isusovih usta zavezala je maramu s iscrtanim anarhističkim simbolom te su na križ postavili duginu zastavu. Isto to učinili su na još nekoliko drugih kipova u Varšavi, izvještava Church Pop, prenosi laudato.hr.

No, ubrzo su fotoreporteri JohnBoB & Sophie Art preuzeli odgovornost za ovaj vandalan čin. Kako sami kažu, odlučili su djelovati sve dok se ne iskorijeni homofobija. „Sve dok zastava čini nekoga gorim i neprimjerenim za društvo svečano obećavamo da ćemo i dalje provocirati. Oprostite, ali nitko neće reći da je poljska zastava neprimjerena i da nekoga vrijeđa. Ovo je naš poziv na bitku. Trebat će vam toliko vremena da vas podsjetimo da postojimo. Da niste sami. Ovaj grad je također naš“, napisali su.

Kryspin Banko iz Kongregacije svećenika misionara Sv. Vinka Paulskog osudio je ovaj čin te pozvao na obraćenje savjesti i srca.

Poljska političarka i članica europskog parlamenta Beata Szydło na svom je Twitter računu također komentirala ovaj događaj. „LGBT aktivisti zahtijevaju poštovanje, ali se sada pokazalo kako oni nemaju poštovanja za mjesta i spomenike svetaca Poljaka. Profanacija lika Krista ispred bazilike Svetog Križa u Varšavi čin je kojeg svi trebamo osuditi“, napisala je.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er