CRKVAHERCEGOVINAHRVATSKAVJERA I DUHOVNOST

Marijanski zavjet za Domovinu na pola puta

Zavjetno hodočašće bratovštine Marijanski zavjet koje se održava šestu godinu za redom, ove je godine na puno načina posebno.

Zbog pandemije, hodočasnici nisu mogli hodati, ali zato su duhovnici preuzeli hodočastiti za nas. Svaki od njih ima svoju logističku pratnju, a domaćini duž cijele Hrvatske i ovaj puta osvojili su svojim gostoprimstvom.

U 8 istovremenih kolona krenulo se od Gospe Snježne Gospi Velikoj. Iako je malo onih koji su na hodočašću, doživljaja je puno, u svakodnevnim galerijama možete pratiti gdje su i što rade naši hodočasnici.

Priče s rute

Vezani članci

Ruta Prevlaka – Međugorje imala je priliku biti na najjužnijoj točci Hrvatske i proći kraj kuće u kojoj živi najjužnija hrvatska obitelj.
Na ruti koja prolazi najvećim dijelom srednjom Dalmacijom hodaju dvojica isusovačkih novaka u sklopu svoje formacije.

Na ruti koja prolazi od Voćina do Marije Bistrice, nositelj rute su koordinatori bračni par koji su imali priliku biti ugošćeni od strane naše brače Grkokatolika u biskupijskom dvoru u Križevcima.
Na ruti od Sljemena do Trsata, prolazak je bio kroz Krašić i predivan doček uz Stepinčev blagoslov.

Slavonska ruta imala je priliku po prvi puta posjetiti svetište Božanskog Milosrđa na Ovčari kraj Đakova, napaćena Slavonija i opet je pokazala veliko srce svojih domaćina.

Ruta od Sinja obuhvatila je dio Zapadne Hercegovine, čime je ujedinila i hrvatskI narod u ovo veliko zavjetno hodočašće.
Od Udbine do Knina preko Velebita prošlo se putem koji se obranila Dalmacija od odcjepljenja.

Molimo za Hrvatsku, molimo za sve naše potrebe. Šaljite svoje nakane, pridružite se krunici sa hodočašća svaki dan u 18 sati, iznimno četvrtkom u 20 sati, neka nas naša Rajska Odvjetnica čuva.
I nemojmo zaboraviti, kako je rekao jedan od naših duhovnika: Svako djelo iz ljubavi, veliko je djelo.

Hvala svima koji su uključeni u Zavjet za Domovinu!

www.medjugorje-news.com/brotnjo.info

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er