MOLITVE

Ovo je krunica koju je đavao svim silama pokušao uništiti – za vrijeme njenog nastanka u samostanu su se događale čudne…

Krunica koju je đavao svim silama pokušao uništiti Sluga Božji monsinjor Francesco Albertini kako bi što bolje proširio pobožnost Predragocjenoj Krvi, u Rimu je utemeljio bratovštinu Predragocjene Krvi Kristove. Čudne stvari su se događale u samostanu kad je sastavljana ova molitva

Dok je pisao statute bratovštine u samostanu palotinki u Rimu čula se vika i šumovi po cijelom samostanu. Prestrašenim sestrama je časna Marija Agnesa od Utjelovljene Riječi kazala: “Ne bojte se! To se đavao ljuti jer naš ispovjednik piše nešto što ga strašno ljuti i zbog čega mu je jako žao.”

Sluga Božji je sastavljao Krunicu Krvi Kristove, a đavo mu je u duši bio pobudio toliko skrupula da je već bio odlučio uništiti je kad mu je videći ga ista sestra na glasu svetosti uskliknula: “O, oče, kako nam lijep dar donosite!” – “Koji?” odgovori mons. Albertini.

“Krunicu Krvi Kristove”, nastavi redovnica. “Nemojte je uništiti jer će se njena molitva raširiti po cijelom svijetu i čini će jako puno dobra dušama.” Tako je i bilo, a Albertini je kasnije bio imenovan za biskupa Teracine gdje je i sveto preminuo.

Krunica Krvi Kristove se započinje ovako:

Vezani članci

R. Bože, u pomoć mi priteci! O. Gospodine, pohiti da mi pomogneš! Slava Ocu… (Za svako otajstvo moliti Oče naš, Zdravo Marijo i 5 x Slava Ocu…. Na kraju se ponavlja zaziv: Molimo te, Gospodine, pomozi svojoj djeci, koju si otkupio Predragocjenom Krvlju.)

1. otajstvo: Gospodin prolijeva Krv kod obrezanja

“Kad se navršilo osam dana da bude obrezan, nadjenuše mu ime Isus”( Lk2,21)

2. otajstvo: Gospodin prolijeva Krv u smrtnoj borbi u Getsemanskom vrtu

“I bijaše znoj njegov kao kaplje krvi koje su padale na zemlju. ” (Lk 22,44)

3. otajstvo: Gospodin Prolijeva Krv kod bičevanja

“Tada im pusti Barabu, a Isusa, izbičevana, preda da se razapne.” (Mt 27,26)

4. otajstvo: Gospodin prolijeva Krv kod krunjenja trnovom krunom

“Spletaše zatim vijenac od trnja i staviše mu na glavu, a tako i trsku u desnicu. Prigibajući pred njim koljena, izrugivahu ga: ‘Zdravo, kralju židovski!’” (Mt 27,29)

5. otajstvo: Gospodin prolijeva Krv na križnom putu

“I noseći svoj križ, iziđe on na mjesto zvano Lubanjska, hebrejski Golgota.” (Iv 19,17)

6. otajstvo: Gospodin prolijeva Krv kod razapinjanja

“I kada dođoše na mjesto zvano Lubanja, ondje razapeše njega i te zločince, jednoga zdesna, drugoga slijeva. A Isus je govorio: ‘Oče, oprosti im, ne znaju što čine!’ (Lk 23,33-34)

7. otajstvo: Gospodin prolijeva Krv i vodu kod probijanja boka

“Kada dođoše do Isusa i vidješe da je već umro, ne prebiše mu golijeni, nego mu jedan od vojnika kopljem probode bok i odmah poteče krv i voda.” (Iv 19,33-34).

(U raznim molitvenicima na čast Krvi Kristove nalaze se različiti prijedlozi za molitve koje treba moliti kod svakog otajstva. Ovu molitvu objavio je pater R. Bernardo, CPPS, misionar Krvi Kristove, u knjizi objavljenoj s crkvenim dopuštenjem: Il mese del preziosissimo sangue, Rim 1950. st. 19. Iz iste knjige je i svjedočanstvo o nastanku Krunice)

krunica krvi kristove

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er