VJERA I DUHOVNOST

Svjetski poznati egzorcist: Rat u Ukrajini ima ogromno duhovno značenje

Na blogu poznatog svećenika u službi egzorcizma, egzorcist  Stephena Rossetija osvanula je zanimljiva zabilješka o Gospi Vladimirskoj uz njegov osvrt ratno stanje ovog naroda:

“Ikona Marije koju imam nije osobito privlačna, barem na površini. Mračna je i Marijino lice je tmurno, gotovo nesretno. Ikonu sam dobio prije mnogo godina i namjeravao sam je odbaciti, ali tada sam osjetio da je ne smijem pustiti.

Dakle, zadržao sam ju. Tijekom godina svakodnevno sam molio s njom, dok se nalazi pored tabernakula. Sada, kada sam na putu, nedostaje mi ikona. Ako odem na dugo putovanje, ponekad ću ju zamotati i ponijeti sa sobom; moja je veza s njom postala jaka.

Dva tjedna nakon invazije na Ukrajinu, imao sam inspiraciju da pobliže pogledam poleđinu ikone i istražim njezine korijene.

Natpis je identificira kao: “Djevica Vladimirska”. Pogledao sam je i otkrio da se vjerojatno radi o bizantinskoj ikoni iz 12. stoljeća koja je darovana gradu Kijevu u Ukrajini, a zatim smještena u gradu Vladimiru u Ukrajini, prije nego što je na kraju prenesena i danas se nalazi u Moskvi. Ikoni su se pripisivala mnoga čuda. Zašto se godinama molim pred Djevicom iz Ukrajine?

Pridonosi li oslobođenje jedne Ukrajinke duhovnom oslobođenju jednog naroda?

Zanimljivo je i da se u jedan od naših najtežih slučajeva posjednuća koje sam pratio odnosio na mladu Ukrajinku. Nedavno je gotovo potpuno oslobođena. Impresioniran sam njenom hrabrošću i snagom. 

Čak su i demoni tijekom oslobađanja zgoroženo vikali: zašto je ona još uvijek živa? Ona je snažna žena. Pridonosi li oslobođenje jedne Ukrajinke skromno, na neki način, duhovnom oslobođenju jednog naroda?

A onda, prije nego što je izbio rat, imao sam privilegiju upoznati Michaela Browna, osnivača stranice Spirit Dailya. Govorio mi je o svom ukrajinskom prijatelju Josypu Terelyi kojeg su komunisti desetljećima mučili zbog njegove potpore ukrajinskom nacionalizmu i njegove gorljive katoličke vjere, ali nikada nije popustio.

To daje osjećaj duhovne važnosti Ukrajine i uloge Gospe. Zanimljivo je da Mariupol, epicentar nedavnih humanitarnih zločina, zapravo znači: Grad Marije.

Ne znam što sve ovo znači. Ali ja sam uvjeren u tri stvari: 1. Rat u Ukrajini ima ogromno duhovno značenje. 2. Vjera i snaga muškaraca i žena Ukrajine su zapanjujući. 3. Gospa je intenzivno uključena u sve što se događa i njezino Bezgrješno Srce će trijumfirati!

Sa svoje strane, i dalje se molim pred ikonom Djevice Vladimirske. Pridružujem se Gospinoj hitnoj molbi za molitvu za mir. Snažno se nadam da brzo dolaze dani kada će Sotona i sile zla biti definitivno slomljene pod Gospinom petom (Post 3,15).’

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er