BiHVIJESTI

Otvoreni rat među muslimanskim liderima u BiH

Čelnik SBB-a Fahrudin Radončić prije nekoliko dana se naprosto ‘povampirio’ nakon što su mu neki mediji iznova stavili sol na još živu ranu i povezali ga s čuvenim balkanskim narko-bossom Naserom Keljmendijem. 

Bivši ministar sigurnosti u dvostrukom pokušaju, kako to posprdno bockaju iz SDA, je vidno uzrujan odmah prepoznao prljave montaže iz SDA, iste  one obaviještajne mašinerije koja ga je, kako stalno tvrdi, svojedobno strpala u hladnu zatvorsku ćeliju.

Udar na intimu i obitelj

Radončić je bez milosti i zadrške odlučio izravno udariti u metu, nalogodavca koji mu opet zagorčava život. Još mu nije izustio ime, međutim agresivnim ulaskom u njegovu intimu, u najosjetljiviji dio obitelji, jasno je da je pokrenuo opći rat protiv šefa SDA Bakira Izetbegovića.

I to na intimnom i konceptualnom planu. I dok se pljuvanje po ‘djeci i suprugi’ može svrstati u osobnu razinu, za naše društvo je daleko pogibeljnija tvrdnja Fahrudina Radončića da je Bakir Izetbegović, vođa   ‘Muslimanskog bratstva’ sa svojim stranačkim i obaviještajnim uzadnicama  promotorima sluga velikosrspkih i proruskih agenata. 

-Ja bih samo dodao da su se, ovog puta, s velikosrpskim obavještajcima i proruskim agentina, uvezali i članovi i promotori Muslimanskog bratstva u BiH. Njihova je pusta želja da dobiju fildžan državicu i etabliraju feudalnu vlast, kao jedinu navodnu perspektivu Bošnjaka i lažnu europsku potrebu i korist za takvom državicom unutar sebe. Svima njima, iz različitih ideološko-vjerskih uvjerenja, odgovaraju raspad Bosne i Hercegovine ili rušenje neovisnosti Crne Gore, vrlo su teške riječi ‘vrhovnika’ SBB-a.

Veze s drogom

Nakon što su ga silno uvrijedili smicalicama oko nikada raspletenih veza s Naserom Keljmendijem, Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a nedavno   se ponovno oglasio na društvenim mrežama. Ovaj put bio je suroviji nego inače, pa je kćerku ‘jednog lidera stranke’ prozvao da je bila višegodišnja konzumentica droge. Suprugu “druge najutjecajnije face u vlasti”da je bila  uhićena zbog dilanja.

Radončić je ovo napisao izrevolitaran objavom u medijima u kojima se on povezuje s kćerkom Nasera Keljmendija, Donatom i tom obitelji koja je, prema izvještaju američkog State Departmenta, imala veze s raznim kriminalnim radnjama.

-Tko ZAISTA IMA VEZE SA DROGOM: S obzirom da neviđena tortura laži nad mojom osobnošću, mojom obitelji, pa i nad SBB-om, traje godinama, definitivno sam odlučio da na laži od danas odgovaram punom istinom. A, istina je – jer u biltenu SDA po ko zna koji put čitam monstruoznu konstrukciju da je “SBB prirodni saveznik” procesuiranih osoba zbog trgovine drogom – da nije moja kći, kao u slučaju drugog lidera stranke i političara, bila višegodišnja konzumentica droge i učesnica u zataškanim remećenjima javnog reda i mira. Također, nije se moja supruga, kao u slučaju druge najutjecajnije face u vlasti, godinama drogirala i, čak, bila hapšena zbog njenog dilanja.’

Mediji su prenosili Radončićeve otrovne strelice, ali ga nisu uspjeli nagovoriti da napokon jasno izgovori imena kćerke i supruge, izbjegavali su to ogoliti i brojni političari i analitičari.

Sarajevska čaršija danima bruji kako se navodno radi o obiteljima Bakira Izetbegovića i šefa OSA-e Osmana Mehmedagića. Ali, javnost se ne može načuditi i dokučiti zbog čega njih dvojica do sada nisu reagirali.

Mnogi ipak ne dvoje kako oni neće nipošto preći i oprostiti Radončićeve gadne ubode, u tajnosti navodno spremaju razornu odmazdu. 

Špekulira se kako će Radončiću ponovno nabiti na nos onih fatalnih 11 milijuna maraka, koliko je navodno utajio poreza, a koje mašinerija SDA uvijek koristi u pogodnom trenutku da preplaši Radončića.

Radončić zabrinut

Možda je slučajno, međutim u nekim sarajevskim krugovima se rasprostranjuje teza kako je Radončić jako zabrinut spletkarenjima oko domaćeg pravosuđa i zadnjim orkestriranim napadima na Glavnu tužiteljicu Gordanu Tadić. Smatra kako se opet radi o smišljenoj harangi iz vrha SDA.  Uz to, po Sarajevu se priča kako Radončić više nema prepoznatljiv nadzor i nije tako blizak s predsjednikom Suda BiH Rankom Debevecom. Tu je presudni primat preuzeo navodno baš Bakir Izetbegović.

Potpuno sluđen i uzdrman, Radončić je nepovratno i opetovano zatrovao odnose s Bakirom Izetbegovićem. Pogodio je ipak jedno, Izetbegović i vrhuška SDA nisu pretjerano okupirani Europom i njezinim vrijednostima.  Jer, da jesu predano bi gradili pravnu državu, a ne zataškavali sramne korupcijske afere.

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er