CRKVAEUROPAVIJESTI

Oskrnavljenja crkva: “Ukrali su tijelo Kristovo”

Crkva Saint-Germain u Vitry-sur-Seineu oskrnavljena je tijekom noći 6. siječnja. Osim fizičke štete i pljačke, prije svega zabrinjava i rastužuje župnika fra Josepha Lokendandjala krađa posvećenih hostija.

Tjedan dana nakon skrnavljenja, tuga je još prisutna. Smještena u Vitry-sur-Seineu, u Val-de-Marneu, izvan Pariza, crkva Saint-Germain oskrnavljena je tijekom noći 6. siječnja. Župljanin je upozorio župnika, oca Josepha Lokendandjalu, da su mala vrata koja su obično bila zaključana, da su otvorena.

Otac Lokendandjala je odmah otišao u crkvu i uvidio da su crkvena vrata razbijena. Kad je ušao u crkvu, otkrio je da su tri od četiri kutije u kojima župljani daju donacije razbijena i da su razbijena vrata župnog ureda (tu se obično čuvaju misni prinosi). No, najozbiljniji incident dogodio se ispred crkve…

Crkva
Oskrnavljeni tabernakul


“Ispred crkve su otvorena tri tabernakula, uključujući i onaj u kojem se čuva Presveti Sakrament”, kroz suze govorio je otac Lokendandjala, koji je u župu došao prije samo četiri mjeseca, 1. rujna. “Odnijeli su zlatni ciborij u kojem se nalazilo Kristovo tijelo i posvećene hostije!”

“To je najozbiljnija stvar, to je stvarna Kristova prisutnost, Euharistija koja nam daje život je ukradena”, kaže velečasni Josepha Lokendandjala koji je još uvijek u šoku. “To je velika patnja za nas. Degradacija materijalnih dobara, krađa darova, naravno da je to ozbiljno. Ali ovo skrnavljenje Kristova tijela… Što će oni s tim?”

Misa za ukradene stvari


Otac Lokendandjala je odmah zatvorio crkvu i pozvao generalnog vikara, oca Stéphanea Aularda, da ga upozori i da organizira misu zadušnicu. Obaviještena je i policija te je svećenik podnio prijavu.

Misa reparacije, koju je predvodio generalni vikar u ime biskupa Kreteila, održana je kasno u subotu, 8. siječnja. “Ova misa ozdravljenja neophodna je za oproštenje grijeha, za brisanje nečistoće Kristova tijela,” rekao je otac Aulard. “Služi za popravak nanesenih uvreda, donesenih u Crkvu i svetinju, osobito Tijelu Kristovu.”

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er