BiHVIJESTI

Na 25.000 kvadrata gradit će se dva sportska terena, trim-staze, mostovi, dječja igrališta…

Da se Kiseljak posljednjih godina ubrzano širi i izgrađuje, osobito u segmentu stanogradnje, jasno je svima koji prolaze ovim mjestom.

No, kako urbanu sredinu ne čine samo stambeni objekti, nove ceste i nogostupi, već i popratni sadržaji, poput prostora za sport i rekreaciju, općinske vlasti u regulacijskom planu “Kiseljak III” predvidjele su i izgradnju zone sporta i rekreacije, piše Večernji list BiH. 

Kiseljak III Bila bi smještena u blizini novog kompleksa stambenih zgrada s jedne strane te novoizgrađenog hotela Bank i tvrtke Sarajevski kiseljak s druge strane. Na 25 tisuća četvornih metara u idućih nekoliko godina trebala bi se izgraditi dva sportska terena, jedan veliki i drugi pomoćni, višenamjenski s podlogom od umjetne trave, potom prateći objekti, trim i biciklističke staze, pješački mostovi preko rijeke koja je u neposrednoj blizini, dječja igrališta te slični sadržaji koji bi skupa u samom središtu grada stvorili oazu odmora i rekreacije.

Idejni projekt predstavljen je ovih dana javnosti, na raspravi koju je u sportskoj dvorani Srednje škole organizirala Služba za gospodarstvo, urbanizam, zaštitu okoliša i komunalne poslove. S izgledom buduće zone sporta i rekreacije okupljene, uglavnom predstavnike sportskih klubova u Kiseljaku, upoznao je Nikola Grubešić, predstavnik spomenute općinske službe, i Igor Kubač, predstavnik agencije 3N- Kuća, koja stoji iza idejnog rješenja koje će se, kako je naglašeno, po potrebi mijenjati i prilagođavati prijedlozima koje Kiseljačani mogu podnositi do 10. rujna do kada je službeno otvorena javna rasprava.

Vezani članci

Dobar odziv te mnoštvo pitanja potvrdili su kako je projekt izgradnje zone sporta i rekreacije Kiseljačanima itekako zanimljiv. Prije svega, okupljene je zanimalo kako će se spriječiti plavljenje zemljišta na kojemu se planira graditi zona sporta i rekreacije, ali i tko će biti partneri općinskim vlastima koje objekte planiraju graditi po principu javno-privatnog partnerstva. Osigurano zemljište – Općina je osigurala zemljište za ovaj projekt, dio je u vlasništvu Općine, a ostatak ćemo otkupiti od vlasnika jer je područje proglašeno područjem od javnog interesa.

Imamo i idejni projekt, a vjerujem kako će biti zanimanja privatnih poduzetnika za gradnjom objekata i terena u sklopu zone sporta i rekreacije. Nemojmo sumnjati da će se i ovaj projekt u Kiseljaku realizirati – poručio je Nikola Grubešić, predstavnik Službe za gospodarstvo, urbanizam, zaštitu okoliša i komunalne poslove.

Idejni projekt buduće zone sporta i rekreacije dostupan je na službenoj web-stranici Općine Kiseljak, a na uvid ga se može dobiti i u samoj zgradi Općine.

Dovoljno vremena za pogledati ga te iznijeti prijedloge kojima bi se mogao poboljšati te prilagoditi potrebama budućih korisnika.

www.medjugorje-news.com/vecernji.ba

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er