EUROPAVIJESTI

Katastrofalne poplave u Njemačkoj

Obilne kiše i poplave kakvu lokalno stanovništvo ne pamti izazvale su urušavanje kuća na zapadu Njemačke. Broj poginulih popeo se na 20, a nakon rušenja nekoliko kuća u oblasti Eifel broj nestalih se procjenjuje na 50 do 70 osoba

Nezapamćene poplave u Bavarskoj

Mnogi su ostali “odsječeni” na krovovima. Spasioci i vatrogasci su na terenu. Još najmanje 25 domova u opasnosti je od urušavanja u brdovitoj regiji Eiffel, a oko 50 ljudi treba spasiti s krovova, izvijestila je policija. Iz Bavarske su prema ovoj saveznoj pokrajini krenule ekipe za spašavanje u helikopterima.  Tijekom akcija spašavanja utopila su se dvojica vatrogasaca, a u pomoć je poslana i vojska, piše Reuters.  U gradu Hagenu, kroz koji protječu četiri rijeke, mnogi su dijelovi grada odsječeni od ostatka svijeta. U ovom gradu na rubu Ruhrske oblasti su u pomoć oklopnim vozilima pristigli i pripadnici Bundeswehra. Ministrica obrane Annegret Kramp-Karrenbauer govori o preko 3.000 pripadnika. 

Njemačka meteorološka služba upozorila je da se nevrijeme s obilnom kišom može očekivati i danas u ostatku dana, pa sve do petka navečer.  Željeznički promet na čitavom zapadu zemlje je kolabirao, a vlasti apeliraju na građane da ne putuju bez izričite potrebe. Željeznički promet je prekinut i prema susjednoj Belgiji i Nizozemskoj, gdje su pojedina područja također pogođena poplavama.  Europska unija je Njemačkoj i zemljama Beneluxa ponudila pomoć pogođenim područjima. “EU je spremna pomoći“, poručila je preko Twittera predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen. 

Vlada savezne pokrajine Porajnje-Falačka je održala izvanrednu sjednicu na kojoj su dogovoreni daljnji koraci u borbi protiv vodene stihije.  Njemački Crveni križ, koji sudjeluje u akcijama spašavanja na pogođenim područjima, priopćio je kako se Njemačka mora bolje pripremiti za katastrofe ovakve vrste koje bi u budućnosti mogle postati učestalije.

poplave

www.medjugorje-news.com

Izvor
vecernji.ba
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er