ZANIMLJIVOSTI

Holivudski glumac Shia LaBeouf primio je sakrament svete potvrde i tako primljen u Katoličku Crkvu te sada želi postati đakon

Glumac Shia LaBeouf nakon uloge Padre Pija u istoimenom filmu obratio se na katoličanstvo te je nedavno primio sakrament svete potvrde i time službenom primljen u Katoličku Crkvu.

Holivudski glumac Shia LaBeouf, poznat po ulozi Padra Pija, ovih dana svjedoči o svojem obraćenju. Shia LaBeouf primio je sakrament svete potvrde te tako primljen u Katoličku Crkvu. Franjevačka kapucinska provincija zapadne Amerike objavila je na svojoj Facebook stranici fotografije i vijest kako mu je sakrament svete potvrde udijelio biskup Winona–Rochestera u Minnesoti Robert Barron.

U svojoj objavi nisu skrivali oduševljenje tim događajem te su to potvrdili riječima: “Oduševljeni smo što s vama možemo podijeliti vijest da je naš dragi prijatelj Shia LaBeouf prošloga vikenda po sakramentu potvrde u potpunosti ušao u Katoličku Crkvu. Mi franjevci kapucini presretni smo što ga možemo primiti u stado te svjedočiti njegovoj dubokoj predanosti na vjerničkom putu.

Shia LaBeouf, poznat po svom nevjerojatnom talentu i strasti u industriji zabave, krenuo je na duboko duhovno putovanje koje ga je dovelo do prihvaćanja učenja Katoličke crkve. Odluka da u potpunosti uđe u Crkvu dokaz je njegove iskrene želje za rastom u odnosu s Bogom i življenjem evanđeoskih vrijednosti.

Kao franjevci kapucini, vjerujemo u preobražavajuću snagu vjere i nevjerojatan utjecaj koji ona može imati na nečiji život. Zahvalni smo što pratimo Shiu dok poduzima ovaj važan korak na svom duhovnom putovanju.

Pozivamo vas da nam se pridružite u slavlju ovog značajnog događaja te da podržite Shia LaBeoufa svojim molitvama dok on nastavlja produbljivati svoju vjeru i tražiti Božje vodstvo u svom životu. Neka njegov primjer nadahne druge da istraže vlastite duhovne putove i pronađu utjehu u zagrljaju Crkve koji je pun ljubavi”.

Svoje obraćenje otkrio je u intervjuu s biskupom Robertom Barronom. Tada je naglasio da nije znao da je uopće kršten. “Nisam znao da sam kršten. Bio sam kršten ranije u životu i nisam se toga čak ni sjećao. Moj me ujak krstio”, rekao je.

LaBeouf je rekao biskupu Barronu da je tradicionalni oblik katoličke mise – koja se slavi na latinskom – bila ključna i za njegovo obraćenje i za njegovu izvedbu kao glumca koji glumi Pija. “Dok smo vježbali latinsku misu, doživljavao sam istinski emotivna iskustva”, dodao je.

hkm.hr

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er