CRKVADEVETNICE

Devetnica sv. Anti započinje 4.lipnja: Na blagdan sv. Ante na Humcu nadbiskup Pezzuto, a na uočnicu kardinal Puljić

Devetnica svetom Anti na Humcu počet će u petak 4. lipnja, a taj dan svetu misu predslavit će fra Ivan Landeka ml., a tema njegove propovijedi je ”Ogledalo pravde”, javlja Radiopostaja MIR Međugorje.

”Ove godine Crkva je proglasila Godinom sv. Josipa poočima našega Gospodina. Tako smo uzeli teme za ovu Devetnicu neke od zaziva sv. Josipu. Željeli bismo da nas on koji je prošao trnovit put ovom zemljom, u ovo naše vrijeme, ohrabri da ne klonemo, nego spremno idemo naprijed i za Gospodinom. Da nas ne obuzme strah i tjeskoba, da ne očajavamo, jer da je on to činio ne bi bio dostojan izabranja i poziva Gospodnjeg. Nego je tiho, predano, spremno slušao glas Božji i išao naprijed.

O tom će nam kroz tematske propovijedi govoriti neki od upravitelja svetišta po Hrvatskoj kako bismo i mi se s njima povezali kao duhovni štit, obrana i duhovna snaga našega hrvatskoga naroda. Tako je to bilo i sa sv. Antom Padovanskim koji je svega živio 36 godina. Kratko, ali ispunjeno Bogom, Duhom Svetim. Ostavio iza sebe toliko da možemo cijeli život proučavati i hraniti se duhovno. Toliko snažna duha. Toga nam treba i danas.

anti

Takvih ljudi, vjernika, svjedoka”, kažu humački fratri, a o temama ove Devetnice – zazivima sv. Josipa – govorit će i mise predslaviti, uz fra Ivana Landeku ml. i dr. fra Ante Čovo, dr. fra Miljenko Šteko, fra Ivan Bradarić, fra Tomislav Glavnik, fra Ivan Marić ml., don Mislav Šaškor, don Mijo Šurlin, dok će na samu uočnicu 12. lipnja svetu misu predslaviti vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić.

Također bit će postavljena tri velika zvona na novi zvonik posvećena sv. Anti

Ove mise su u 18 sati, krunicu će franjevci s Humca predmoliti od 17 i 30, a sveta ispovijed počinje u 17 sati. Na blagdan svetog Ante mise na Humcu su u 5, 6, 7, 8, 9, 11 i u 18 sati. Svečanu svetu misu u 11 predvodit će apostolski nuncij u BiH nadbiskup Luigi Pezzuto, a misu u 18 sati na blagdan sv. Ante predslavit će msgr. Anton Sente ml., upravitelj svetišta svetog Josipa u Karlovcu. ”Ovo vrijeme je za našu Župu i cijeli ovaj kraj jedna duhovna obnova. Bog nas po zagovoru sv. Ante i sv. Josipa želi nahraniti da ne budemo kolebljivi u vjeri, nego čvrsti. U tom znaku smo dali izraditi vrata koja prikazuju život sv. Franje i sv. Ante.

Također bit će postavljena tri velika zvona na novi zvonik posvećena sv. Anti, zaštitniku, Blaženoj Gospi i sv. Franji utemeljitelju. A isto tako već dugi niz godina slavimo Devetnice i slavimo blagdan na montažnom uskom oltaru tako da smo se usudili napraviti vanjski oltar za naše Svetište koji neće samo služiti za ove dane nago za mnoge prigode”, objavili su humački fratri uz zahvalu ”svima koji su se ugradili u ove naše svetinje. Na sve vas zazivamo Božji blagoslov i zaštitu sv. Ante našega zaštitnika i sv. Josipa zaručnika BDM i poočima Gospodinova!”, prenosi KTA. 

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button