BiHHERCEGOVINA

Danas i sutra na području HNŽ-a pojačana kontrola Federalne inspekcije

Godišnji odmori su završili i svi državni službenici su se vratili na svoja radna mjesta. Tako i inspektori Federalne inspekcije koji su već danas krenuli u kontrole za koje su nadležni.

Nakon izostanka potpore Federacije za spas ekonomije i turizma, mnogi su se prijavili na Biro za zapošljavanje jer su ostali bez posla zbog nastale situacije s Covid19. U prošlim objavama smo objavljivali statističke podatke s biroa HNŽ gdje je očigledan skok broja nezaposlenih. Dobar dio njih je krenuo vani prema Njemačkoj i Irskoj u potrazi za boljim poslom.

Često puta se političari hvale kako su smanjili broj osoba na Birou za zapošljavanje, ne računajući da je taj broj otišao upravo raditi u inozemstvo. Jeftini trik mazanja očiju, jer nismo slijepi. Vidimo što se događa u našoj Hercegovini, gdje mahom odlazi mlađa populacija samostalno, da bi nakon snalaženja u inozemstvu za sobom doveli svoju obitelj.

Ono što je ostalo likvidno, odnosno što radi s pozitivnom nulom ili blagom dobiti, tu je Federalni inspektorat koji će izgleda po zadnjim intervencijama se hvaliti koliko su za vrijeme pandemije kazna izrekli. Kad već država ne može pomoći, može vam odmoći. Na žalost smo svakodnevno svjedoci uništavanja ekonomije Hercegovine. Dok neki “zavrću” novce na javnim nabavkama poput respiratora, ugostiteljima se pišu kazne od 3000 KM zbog viška prometa od 2 KM u kasi. Jer te 2 KM nije prikazao državi odnosno pokušao je pokrasti državu te 2 KM. Svakako želimo da dođu u Međugorje i da vide što je vijeće ministara učinilo turizmu u HNŽ, i nakon toga da produže do Dalmacije da vide što je Republika Hrvatska učinila za svoj narod i svoj turizam.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er