CRKVA

Biskup Palić u Mostaru krstio peto dijete mlade obitelji Brekalo

Biskup Petar Palić krstio je jučer u Mostaru najmlađe, peto dijete, u mladoj obitelji Brekalo. Mostarsko-duvanjski biskup i upravitelj trebinjsko-mrkanjski uveličao je svojom nazočnošću misno slavlje u crkvi Krista Dobrog Pastira u mostarskom naselju Cim te udijelio sakrament krštenja malom Jakovu.

U svojoj propovijedi osvrnuo se biskup na riječi sv. Bernarda iz Clairvauxa koji je govorio o tri Kristova dolaska: prvi se dogodio kad se Isus Krist rodio, treći je onaj trenutak Sudnjeg dana, ili kako mi volimo kolokvijalno reći, smaka svijeta. Međutim, onaj drugi, srednji Kristov dolazak je upravo onaj koji se rađa u nama kada se prepozna Spasitelja, odnosno onaj unutarnji dolazak.

Biskup Palić je, unatoč nedjeljom Evanđelju, koje je usmjereno na posljednje dane naglasio kako treba dati priliku životu.

Otvorenost životu

Papa Franjo jučerašnji dan proglasio je Danom siromaha, a biskup Palić naglasio je još jednom kako pravo bogatstvo leži u otvorenosti života, ali i zaštiti života čemu najbolje svjedoči mlada obitelj Josipa i Kristine Brekalo. Najstariji sin, Matej, iz njihove sedmeročlane obitelji ima 8 godina, a slijede ga mlađe sestre Klara (6), Mihaela (4) i Marija (2) te dvomjesečni Jakov.

Biskup je, unatoč nedjeljom Evanđelju, koje je usmjereno na posljednje dane naglasio kako treba dati priliku životu. “Isusove riječi nisu bile napisane da bi ulijevale strah, nego da bi održavale nadu, a svako novo dijete je naša nova nada”, rekao je.

Župnik don Pero Miličević na kraju misnog slavlja zahvalio se svim prisutnim vjernicima, a posebno biskupu Paliću koji je svojim dolaskom donio posebnu radost ovom sakramentu krštenja te izrazio nadu i želju da će biskupa na ovakvim prigodama što češće viđati u župi svetog Marka (Cim) i svetog Luke (Ilići).

www.medjugorje-news.com

Izvor
hercegovina.info

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button