DEVETNICEVJERA I DUHOVNOST

Započinje devetnica sv. Josipu Kupertinskom, “letećem svecu”

Danas započinje devetnica sv. Josipu Kupertinskom, “letećem svecu” Sveti Josip Kupertinski zaštitnik je studenata i poseban zagovornik na ispitima, zatim putnika (osobito onih koji putuju zračnim prometom), pilota, a zazivaju ga za pomoć i zagovor djeca, odrasli i stariji koji se osjećaju nevoljeni, neprihvaćeni, odbačeni ili zanemareni.

Prvi dan

Sveti Josipe Kupertinski, ti si bio neželjeno dijete i vlastita te majka smatrala manje vrijednim. Zagovaraj svako neželjeno dijete da jednom spoznaju da su rođeni iz žarke Božje ljubavi prema njima. Posebno te molimo za… (navedi nakanu). Amen.

Oče naš…
Zdravo, Marijo…
Slava Ocu…

Drugi dan

Sveti Josipe Kupertinski, ti si bio srdito, nezadovoljno dijete. Molimo te za sve one koji se ne znaju izraziti, koji se muče u sebi i molim te da nam pomogneš da nadvladamo grijeh srditosti i ljutnje. Posebno te molimo za… (navedi nakanu). Amen.

Oče naš.
Zdravo, Marijo..
Slava Ocu…

Treći dan

Sveti Josipe Kupertinski, ti si u svojoj obitelji iskusio manjak ljubavi i znaš kako je kada te svi smatraju nevrijednim. Molimo te za sve koji su imali slična iskustva. Daj da naučimo odnositi se prema drugima uvijek sa sviješću koliko su vrijedni u Božjim očima. Posebno te molimo za… (navedi nakanu). Amen.

Oče naš…
Zdravo, Marijo…
Slava Ocu…

Četvrti dan

Sveti Josipe Kupertinski, ti si trpio zbog poteškoća u učenju; molimo te za sve koji imaju poteškoća u školi. Daj da ih tješi činjenica da, iako si imao poteškoća s učenjem, to te nije spriječilo da postaneš svet. Molimo posebno za… (navedi nakanu). Amen.

Oče naš…
Zdravo, Marijo..
Slava Ocu…

Peti dan

Sveti Josipe Kupertinski, svoju si inteligenciju i znanje iskoristio najbolje što si mogao, a ostalo si prepustio u Božje ruke. Tako si položio sve svoje ispite i postao svećenik. Molimo te za sve kojima ne ide polaganje ispita. Daj da damo sve od sebe u svemu i da se pouzdajemo da Bog vodi naše živote.
Posebno te molimo za… (navedi nakanu). Amen.

Oče naš…
Zdravo, Marijo…
Slava Ocu…

Šesti dan

Sveti Josipe Kupertinski, tebi je i najmanji spomen svete stvari bio povod za levitaciju i ekstazu. Isprosi nam barem nešto od razumijevanja i štovanja Boga i njegovih svetih koja si ti posjedovao. Posebno te molimo za… (navedi nakanu). Amen.

Oče naš…
Zdravo, Marijo…
Slava Ocu…

Sedmi dan

Sveti Josipe Kupertinski, samo kada bi ti poglavar izričito zapovjedio, mogao si se spustiti na zemlju. Daj da i mi imamo ljubavi prema crkvenomu nauku i da mu budemo poslušni. Posebno te molimo za… (navedi nakanu). Amen.

Oče naš…
Zdravo, Marijo…
Slava Ocu…

Osmi dan

Sveti Josipe Kupertinski, ti znaš kako je kada si nepravedno osumnjičen, zatvoren u sobu, neshvaćen od onih kojima je dužnost brinuti se o tebi. Sve si to prihvatio u poniznosti. Molimo te za sve one koji su nepravedno osuđeni za zločin te da i mi možemo sve nepravde prihvatiti u poniznosti iz ljubavi prema Kristu. Posebno te molimo za… (navedi nakanu). Amen.

Oče naš…
Zdravo, Marijo…
Slava Ocu…

Deveti dan

Sveti Josipe Kupertinski, zato što si imao dar levitacije, izabran si za zaštitníka putnika, osobito onih koji putuju zračnim prometom.
Molimo te za sve njih da sretno stignu na svoje odredište. Posebno te molimo za… (navedi nakanu). Amen.

Oče naš…
Zdravo, Marijo…
Slava Ocu…

Zaključna molitva:

Ponizni sveti Josipe Kupertinski, ti si Bogu omilio nadvladavši poteškoće i brige oko studija i ispita. Izmoli mi milost Duha Svetoga da me vodi te da moj razum i pamćenje budu osnaženi u traženju Božje mudrosti. Pomozi mi da se mogu predati Bogu i služiti mu najbolje što mogu, pomozi mi rasti u znanju i poniznosti. Sve što nastojim naučiti u životu stavit ću Bogu na raspolaganje.

Sveti Josipe Kupertinski, moli za nas!
Gospo od Dobroga Učenja, moli za nas!
Duše Sveti, prosvijetli nas!
Amen.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er