PAPA FRANJO

Žalost pape Franje zbog žrtava stravičnog potresa u Tajvanu

Papa Franjo izrazio je duboku žalost zbog gubitka ljudskih života i štete prouzročene jakim potresom magnitude 7,4 koji je jučer, 3. travnja, pogodio istočnu obalu otoka Tajvana, prouzročivši do sada, prema podatcima lokalnih vlasti, deset poginulih i više od tisuću ozlijeđenih osoba, dok je oko 700 još uvijek nestalih ili su blokirani.

U brzojavu, koji je potpisao državni tajnik kardinal Parolin, upućenom predsjedniku Kineske regionalne biskupske konferencije, biskupu Ivanu Baptistu Lee Keh-Meanu, Papa svima koji su pogođeni tom katastrofom jamči solidarnost i blizinu te moli za osoblje uključeno u spašavanje. Potres magnitude 7,4 jučer je pogodio istočnu obalu; do sada je najmanje deset poginulih i više od tisuću ozlijeđenih

Papa Franjo izrazio je duboku žalost zbog gubitka ljudskih života i štete prouzročene jakim potresom magnitude 7,4 koji je jučer, 3. travnja, pogodio istočnu obalu otoka Tajvana, prouzročivši do sada, prema podatcima lokalnih vlasti, deset poginulih i više od tisuću ozlijeđenih osoba, dok je oko 700 još uvijek nestalih ili su blokirani. U brzojavu koji je potpisao državni tajnik kardinal Pietro Parolin, upućenom predsjedniku Kineske regionalne biskupske konferencije (CRBC), Ivanu Baptistu Lee Keh-Meanu, papa Franjo svima koji su pogođeni tom katastrofom jamči svoju iskrenu solidarnost i duhovnu blizinu. Papa, osim toga, moli za poginule, ranjene i sve raseljene, kao i za osoblje uključeno u spašavanje. Sveti Otac na sve zaziva Božji blagoslov utjehe i snage, piše Vatican News.

Snažan potres jučer je pogodio istočno područje Tajvana: nakon prvog udara magnitude 7,2 uslijedilo je još stotinu naknadnih potresa, od kojih su najmanje dva bila veća od magnitude 6. Epicentar, kako je potvrdio američki geofizički institut Usgs, bio je lociran 18 km jugoistočno od grada Hualiena, oko 155 km južno od glavnoga grada, Taipeija, i na dubini od 34,8 km.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er