CRKVAPAPA FRANJO

Ikona milosrđa kružit će svijetom do Jubileja 2033. godine

U nedjelju Božjega milosrđa i u godini posvećenoj molitvi započelo je međunarodno putovanje Peregrinatio Misericordiae, slikom koju je papa Franjo blagoslovio 6. studenog 2023., tijekom audijencije u koju je primio volontere i korisnike Male kuće milosrđa iz mjesta Gela na Siciliji

Preporuka pape Franje bila je jasna: nosite sliku u crkve, na trgove i u kuće svijeta sve do 2033., jubilarne godine u kojoj će se slaviti dvije tisuće godina Otkupljenja, prolazeći kroz redoviti Jubilej 2025. godine. To je misija koju je Papa povjerio volonterima i korisnicima Male kuće milosrđa u Geli na Siciliji, kada ih je susreo početkom studenoga prošle godine kako bi blagoslovio ikonu Hodočašća milosrđa (Peregrinatio Misericordiæ), upućenu na putovanje svim geografskim širinama, piše Vatican News.

Po želji siromašnih i volontera Male kuće milosrđa povodom 25. obljetnice osnutka Apostolske bratovštine milosrđa i 10. obljetnice Male kuće milosrđa u Geli, ikona je nastala prema pravilima starodrevne bizantske tehnike i korištenjem kanonskih materijala, kako propisuju priručnici, dodajući pritom nekoliko relikvija ‘svetaca milosrđa’, među kojima – svetoga Ivana Pavla II. i svete Faustine Kowalske, te svete Terezije od Djeteta Isusa, svete Terezije iz Kolkate i blaženoga Carla Acutisa.

Godine 2013. papa Franjo je zamolio don Pasqualina di Dija da osnuje Malu kuću milosrđa. Zahvaljujući radu volontera, pokrenute su razne aktivnosti solidarnosti, udruga “Dives in Misericordia – Aps Onlus” i Socijalna zadruga “Raphael”, savjetovalište, centar za podjelu paketa hrane i odjeće, pučka kuhinja, studentski dom, ambulanta i druge inicijative. U pismu s potpisom upućenom don Pasqualinu, papa Franjo Malu kuću milosrđa naziva “svjetionikom svjetla i nade u tami patnje i rezignacije”.

Vezani članci

Tijekom privatne audijencije 6. studenog 2023. u koju je primio 300 hodočasnika iz Gele istaknuo je: “Vidi se da ste dopustili da vas potaknu i uznemire potrebe braće i sestara koje je Bog stavio na vaš put, posebno onih posljednjih, najpotrebitijih”. U ovom vremenu neizvjesnosti između pandemije i ratova snažno odjekuju riječi milosrdnog Isusa koje je povjerio poljskoj mistikinji: “Čovječanstvo neće pronaći mir sve dok se s pouzdanjem ne obrati mojem milosrđu”.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er