EUROPAVIJESTI

U Italiji proglašene ‘crvene zone’ – na snazi policijski sat

Talijanska vlada u petak je objavila da se zemlja zatvara za Božić i Novu Godinu pošto su stručnjaci upozorili da je još visok rizik od epidemije koronavirusa. Prihvaćene su restrikcije koje vrijede za takozvane ‘crvene zone’: izolacija ljudi u njihovu domu koji mogu napuštati samo kada idu na posao, iz zdravstvenih razloga i u hitnim slučajevima te zatvaranje većine trgovina, piše istriaterramagica.eu

Mjere će biti na snazi od 24. do 27. prosinca, od 31. prosinca do 3. siječnja te 5. i 6. siječnja, rekao je premijer Giuseppe Conte nakon sastanka vlade.

Nešto blaže mjere ‘narančaste zone’ u kojoj je ljudima dopušteno kretanje gradovima u kojima imaju prebivalište, a trgovine su otvorene, osim barova i restorana, bit će primijenjene od 28. do 30. prosinca i 4. siječnja.

Conte je također obećao paket ekonomske pomoći od 645 milijuna eura barovima i restoranima pogođenima mjerama zatvaranja.

Kako prenose talijanski mediji, najstroži lockdown bit će na snazi na sam Božić od 24. do 27. prosinca, kada će kretanje biti minimalno i dozvoljeno radi hitnih slučajeva. Građani smiju boraviti samo unutar svojih kućanstava. Slično će biti od 31. prosinca do 3. siječnja kada građani neće smjeti napuštati svoje gradove ili općine u kojima imaju prebivalište.

Kazne za kršenje policijskog sata su od 400 do 1000 eura. Raditi smiju samo trgovine s osnovnim namirnicama, odnosno samo ono što je hitno i nužno.

www.medjugorje-news.com/narod.hr

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er