SVJEDOČANSTVA

Svjedočanstvo sa Hoda za život: Čovjek traži oprost od djeteta koje je htio pobaciti – Roko, oprosti mi!

Prije nekoliko tjedana održan je Hod za život u Zagrebu. Tijekom događaja mnogi su ljudi podijelili svoja iskustva.

Među sudionicima Hoda za život je bila i Ivana Vrdoljak koja dolazi iz grada Omiša. Njezino svjedočanstvo objavljeno je i na jednoj hrvatskoj stranici:

“Imam 33 godine. Živjela sam u Njemačkoj sa svojim partnerom kad sam zatrudnjela. Moj partner nije želio dijete, pa je vršio pritisak na mene da pobacim. Zapravo, zakazao mi je termin u jednoj klinici, platio ga unaprijed i odveo me tamo. S zadnjih 20 eura sjela sam na autobus i pobjegla u Hrvatsku.” Kada je Ivana stigla u Hrvatsku, nije imala posla i nikoga da joj pomogne. Srećom, pronašla je udrugu Betlehem. Pod vodstvom patera Marka Glogovića, neprofitna organizacija koja služi trudnicama, samohranim majkama i obiteljima u teškoj materijalnoj situaciji u čak 12 hrvatskih gradova. Tamo je nakon pet mjeseci rodila Roka, piše Aleteia.

Ponovno okupljanje i poseban dar

“Njegov otac nije pitao za njega tijekom devet mjeseci trudnoće”, rekla je. “Nakon što sam iz klinike za pobačaje pobjegla u Hrvatsku, nismo se uopće čuli.” Zatim, nakon što se dijete rodilo, otac je pružio ruku. “Prije dva tjedna nazvao me jer želi doći u Zagreb i vidjeti sina. Uzevši ga u naručje, podigao ga je i rekao ‘Roko, oprosti mi’.” Čovjek je sinu donio minijaturni dres Hajduka. Na dresu su bile ispisane ove riječi: Vrijedilo se roditi!

Kad je Ivana završila svoje svjedočenje, obratila se svom malom sinu i rekla: “Vidiš, sine moj, vrijedilo je što si se rodio!”

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er