FILM/TVSVJEDOČANSTVA

Nevjerojatno obraćenje ‘Barabe’ u Pasiji: Bilo je kao da stvarno vidim Isusa

Prošlo je 20 godina od objavljivanja filma ” Pasija” i idalje ostaje jedan od najpoznatijih kršćanskih klasika svih vremena. Ali jeste li znali za impresivno svjedočanstvo obraćenja Pedra Sarubbija, glumca koji je glumio lik Barabe?

Glumac svjedoči kako je tijekom produkcije filma doživio mistično iskustvo, što ga je dovelo bliže Kristu. Nakon objavljivanja 2004. godine, glumac “Pasije” Pietro Sarubbi ispričao je svoje mistično iskustvo raznim novinskim kućama, uključujući talijanski dnevnik Avvenire i Zenit.

“Osjetio sam kako mi struja prolazi cijelim tijelom” “Kao Barabu, Gibson mi je rekao da izbjegavam gledati Jima Caviezela, koji je glumio Isusa, sve do same scene u kojoj smo se trebali pojaviti zajedno. “‘Baraba je poput divljeg psa,’ rekao mi je, ‘ali u jednom trenutku postaje štene: kada sretne Sina Božjeg i bude spašen. Želim da tvoj pogled bude kao netko tko prvi put vidi Isusa .'”

“Učinio sam kako je rekao, a kad su nam se pogledi sreli, osjetio sam neku vrstu zanosa. Bilo je kao da stvarno vidim Isusa. Nikad nisam doživio takvo što u svim godinama glume – rekao je talijanski glumac. U tom trenutku, Sarubbi je rekao da je konačno pronašao mir za kojim je žudio. “Bio je to veliki utjecaj na mene”, rekao je za Zenit. “Osjećao sam se kao da između nas postoji struja. Vidio sam samoga Isusa.” “Kad me gledao, u njegovim očima nije bilo mržnje ili ljutnje – samo milosrđe i ljubav”, priznao je u svojoj knjizi “Od Barabe do Isusa: Obraćeni jednim pogledom”.

“To nije bilo samo profesionalno, već prije svega ljudsko iskustvo”, dodao je Sarubbi. “Nije mi neugodno reći da sam tijekom snimanja doživio obraćenje. Svi glumci koji su sudjelovali malo su se promijenili nakon ovog iskustva, ali iz filma sam naučio mnogo više nego s bilo koje konferencije.” Glumac je objasnio i svoj dugi put do obraćenja. “Proveo sam opsežna antropološka istraživanja, kao čovjek i kao glumac. Bio sam upućen u borilačke vještine… Živio sam u tibetanskom samostanu šest mjeseci uz zavjet šutnje. U Indiji sam se bavio meditacijom. Živio sam u Amazoniji. U Isusu sam dosegao konačni cilj ove svoje potrage.”

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er