SVJEDOČANSTVA

Svjedočanstvo pro-life roditelja: Naša će beba umrijeti nekoliko trenutaka nakon rođenja, ipak, blagoslovljeni smo..

Svjedočanstvo pro-life roditelja: Naša će beba umrijeti nekoliko trenutaka nakon rođenja, ipak, blagoslovljeni smo..

Od prvog trenutka kad smo se moja supruga i ja suočili s fatalnom dijagnozom za našu nerođenu bebu, baš prošli tjedan, jasno nam je bilo kako ćemo ići dalje. Osjećamo se blagoslovljenima od Boga što imamo ostatak njezine trudnoće i predviđenih nekoliko trenutaka nakon rođenja da provedemo vrijeme ljubeći našeg prekrasnog novog sina.

Pa ipak, iako smo od početka znali da ćemo hodati ovim putem zajedno kao supružnici i kao obitelj, naša je situacija izbrusila moj osjećaj suosjećanja prema svima onima koji su odabrali drugačije. Liječnici su nas stavili pred izbor – prekid trudnoće naspram provođenja ovoga – i mogu priznati da je postojao dio mene koji je želio da cijela situacija nestane. Želio sam da sve bude gotovo i krenuti dalje. Želio sam se pretvarati da se ovo ne događa, kao da naše dijete nikada nije postojalo.

Ti su osjećaji proizašli iz duboke bolne spoznaje da se ne osjećam uvjeren da imam snage prebroditi ovo. Proživljavamo to, naravno, a to znači da dok prihvaćamo život koji ima naš sin – uključeni u ovu zastrašujuću i srceparajuću igru čekanja – moje srce dramatično se otvorilo onima koji su odlučili da to ne mogu učiniti.

Velik dio svojih 33 godina života proveo sam ispovijedajući svoje povjerenje u Boga, svoju poslušnost njegovoj volji bez obzira na sve. Ali tek u ovakvoj situaciji, kada Bog od mene traži povjerenje u lice s potpunim očajem, shvatio sam što zapravo znači prihvatiti njegovu volju.

To znači reći da biti rastrgan i iskrvaren, poput Krista. To znači točno ono što je Pavao rekao u Hebrejima 10,31: “Strašno je pasti u ruke živoga Boga.”

Dok mu se trudim vjerovati, usprkos silnom gnjevu i beskrajnim suzama, bolje razumijem sve one koji to nisu mogli, jer sada shvaćam da nešto tako jednostavno kao reći da — čak i s darom i sidrom vjere — je najteža stvar na svijetu.

Aleteia

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er