SVJEDOČANSTVA

Svjedočanstvo: Ivan Pavao II. učinio je nevjerojatno čudo za mene

Papa Ivan Pavao II. za sve nas je nezaboravan i sa opravdanjem nosi naziv omiljenog pape kroz povijest.

Stoga se želimo prisjetiti nekih značajnih epizoda njegova života od trenutka kada je 16. listopada 1978. godine izabran za Papu. Dim je bio bijel i svi su, na Trgu svetog Petra i u svijetu, čekali da saznaju ime Petrova 264 potomka. Zvao se Karol Wojtiva, poljski kardinal za kojega mnogi nikada nisu čuli, ali ga nitko nikada neće zaboraviti. Rekao je da se boji položaja koji je dobio, ali poslušan Bogu i svojoj Majci.

Ono “ako sam u krivu, ispravit ćete me” glasno je zagrmilo i jasno dalo do znanja da će Crkva od tada imati poglavara, odanog Mariji, postojanog u vjeri i uvjerenju da treba staviti cijeli svijet, ljudi za ljudima, u rukama Kristovim.

Čudo koje se pripisuje Ivanu Pavlu II.

Kako bismo ga se prisjetili, danas bismo spomenuli jednu nesvakidašnju epizodu iz njegovog privatnog života koju je ispričao Angelo Gugel, njegov batler, onaj koji je bio uz njega i na dan atentata na papu Ivana Pavala II.

“Ivan Pavao II. učinio je čudo za mene i moju obitelj”, rekao je, govoreći o četvrtoj trudnoći svoje supruge. “Zavjetovali smo se da ćemo svoj djeci koju nam je Gospa dala dati Maria kao drugo ime. Stiglo je troje: Raffaella, Flaviana i Guido. Četvrta se zove Carla Luciana Maria, u čast Karola i pape Lucianija. Rođena je 1980. po zagovoru Wojtyłe”. Supruga Angela Gugela riskirala je gubitak četvrtog djeteta: “Pojavili su se ozbiljni problemi s maternicom”, zbog čega mu je sam Papa obećao da će moliti kako bi sve prošlo dobro. Kada je 9. travnja Maria Luisa, supruga Angela Gugela, odvedena u operacijsku salu na carski rez, liječnici uopće nisu mislili da bi operacija mogla biti uspješna. Zatim je dr. Villani izašao i rekao: “Netko je sigurno puno molio!”

Carla Luciana Maria Gugel rođena je zdrava baš u trenutku kada je papa Ivan Pavao II. slavio jutarnju svetu misu. Kad su ga obavijestili da je sve dobro prošlo, uzviknuo je: “Deo gratias!” i htio ju je sam krstiti, 27. toga istoga mjeseca travnja.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er