MEĐUGORJEMOLITVE

Sutra na uočnicu Gospinih ukazanja (24. lipnja) hodnja mira, zavjet Gospi, klanjanje, krunica, mise…

U tijeku su pripreme župe Međugorje za 40. obljetnicu Gospinih ukazanja. Župa i župljani intenzivno se pripremaju već cijelu ovu godinu. Tako je jedna skupina točno godinu dana prije ove jubilarne obljetnice počela svakog jutra moliti krunicu na Podbrdu pripremajući se 365-nicom za ovu obljetnicu piše Radio Mir Međugorje.

Kao i svake godine župa Međugorje priprema se devetnicom u kojoj se u večernjem molitvenom programu moli krunica, a u tih devet dana uoči 40. obljetnice Gospinih ukazanja mise predslave bivši međugorski župnici i župni vikari koji su u protekla četiri desetljeća pastoralno djelovali u ovoj župi.

Na uočnicu Gospinih ukazanja sutra 24. lipnja, na blagdan sv. Ivana Krstitelja, održat će se i tradicionalna Hodnja mira od Humca do Međugorja. Ovaj molitveni hod nastao je 1992. godine u jeku rata, kada je skupina stranih hodočasnika na čelu sa zaljubljenikom u Međugorje Hubertom Liebherrom krenula pješice od Humca do Međugorja moleći za mir u ratom pogođenoj Hrvatskoj i BiH.

”Molitvom krunice župa se priprema za 40. obljetnicu ukazanja pa župljani predmole krunicu. Hodnja mira bit će u 6 sati na uočnicu 24. lipnja. Kreće s Humca i molimo za mir na Gospine nakane, to je nešto tako dobro, tako lijepo, a i Čitluk organizira isto tako lijepu molitvenu hodnju na uočnicu od Čitluka do crkve u Međugorju. Na uočnicu misu predslavi fra Miro Šego, sin ove župe, sin Bijakovića, Podbrda, gdje je sve i počelo, sudionik tih događaja prvih dana…”, kazao nam je međugorski župnik fra Marinko Šakota.

Vezani članci

PROGRAM:

24. LIPNJA – UOČNICA 40. OBLJETNICE GOSPINIH UKAZANJA

6:00: Hodnja mira Humac – Međugorje
Svete mise na hrvatskom jeziku: 8, 11 i 19 sati
18:00: Krunica na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova
20:00: Nakon večernje mise zajedničko jednosatno klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom sakramentu, koje će se nastaviti u tišini do 6 sati ujutro.
16:00: Zavjetno hodočašće Kraljici mira Čitluk – Međugorje

25. LIPNJA – 40. OBLJETNICA UKAZANJA

Svete mise na hrvatskom jeziku: 6, 7, 8, 9, 11 i 19 sati
16:30:
 Procesija s Podrbda do crkve sv. Jakova
18:00: Krunica na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova
20:00: Nakon večernje mise bit će zajedničko klanjanje Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu, zatim se nastavlja u tišini do 7 ujutro
16:00: Posebna emisija ICMM (Radiopostaja Mir, Facebok, YouTube, livestream)

gospinih

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er