MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Pobožnost Triju Zdravomarija i Gospina obećanja onima koji ih s ustrajnošću i vjerom mole

Evo obećanja koje je Djevica povezala s Trima Zdravomarijama: U času smrti ja ću biti uz tebe, utješiti te i od tebe udaljiti svaku đavolsku silu. Ulit ću ti svjetlo vjere i spoznanja kako tvoja vjera ne bi bila kušana neznanjem i pogrješkom. Pomoći ću ti u času tvojega prijelaza, ulijevajući blagost Božje ljubavi u tvoju dušu, da toliko prevlada u tebi tako da se svaka muka i gorčina, po ljubavi, preobraze u najveću milinu. 

Ova pobožnost, dakle, nije nastala po ljudskoj volji ili djelovanju, nego po izričitoj Marijinoj objavi s tako utješnim obećanjima koje je mogla dati jedino Kraljica Neba. A Gospa uvijek održava obećanja koja je dala svojim vjernicima, onima koji primjenjuju trostruki anđeoski pozdrav. Ona dopušta da se osjeti njezina majčinska i nevidljiva prisutnost u času u kojemu se njihova duša predstavlja Bogu.

Moliti pobožnost Triju Zdravomarija jednostavno je. Dovoljno je svakoga jutra i večeri izmoliti tri Zdravomarije prije kojih je potrebno spomenuti se ovih nakana:

Marijo, majko Isusova i moja majko, obrani me od Zloga u životu i na času moje smrti, po moći koju ti je udijelio vječni Otac.

Zdravo, Marijo

Po mudrosti koju ti je udijelio tvoj božanski Sin.

Zdravo, Marijo

Po ljubavi koju ti je udijelio Duh Sveti.

Zdravo, Marijo

O, Majko moja, očuvaj me danas od smrtnoga grijeha.

Ili sljedeću, koju predlaže sv. Alfonzo:

Po svojemu čistom i bezgrješnom začeću, o, Marijo, očisti mi srce i spasi mi dušu.

Ove kratke molitve mogu se moliti jedanput ili poslije svake Zdravomarije.

Crkva je odobrila ovu pobožnost, a mnogi su je sveci rado molili: sveti Ante Padovanski, sveti Alfonzo Marija de Liguori, sveti Župnik Arški, sveta Gemma Galgani i sveti Ivan Bosco.

Sveta Gemma Galgani svaku je večer u čast Bezgrješnoga Začeća molila Tri Zdravomarije s rukama ispod koljena. Jednom ju je tako zatekla strina Elisa Galgani te ju upitala: “Gemma, što to radiš? Ne znaš li da ti to šteti želudcu?” Ona joj odgovori: “Tako me je naučila baka.” Još je dodala: “Baka mi je rekla da ako budem tako molila Tri Zdravomarije, Gospa ne će dopustiti nikakav grijeh protiv svete čistoće.”

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er