VJERA I DUHOVNOST

Sveta Gemma Galgani: Moćna svetica pred čijim imenom demoni tijekom egzorcizma bijesne

Sveta Gemma Galgani: Moćna svetica pred čijim imenom demoni tijekom egzorcizma bijesne “Deset godina Valerija je bila duboko u okultizmu. Posjećivala je kuće vještičarenja, poganske hramove i vezala se za gurue i poganska božanstva. Božjom milošću doživjela je snažno iskustvo Krista i shvatila koliko je sve to zlo.

Ali put nazad je bio krivudav.
Ove vještice, gurui i demoni je ne puštaju bez borbe. Demoni proricanja obično su duboko ukopani u ljudsko biće i teško ih je izbrisati.

Oni svakodnevno napadaju i muče Valeriju. Ali nakon godinu dana tjednih seansi oslobađanja, puno je bolje. Počinje izlaziti iz mentalne tame i duhovne letargije koja ju je sve više obuzimala. Sada ima više trenutaka svjetla i mira.

Valerie je nedavno imala “san”. Rekla mi je da je vidjela ogromno katoličko svetište. Na jednoj strani zgrade bila je riječ: “Molite”. S druge strane bila je riječ: “Krunica”.

To je shvatila kao jasan znak da treba svakodnevno moliti krunicu, što sada čini.
Također je dobila sigurnu spoznaju da se ovo svetište nalazi u talijanskom gradiću Lucca. Valerie mi je rekla da nikad nije čula za Luccu i da ne zna ništa o tom gradu. Stoga je otišla na internet i otkrila da je to dom svete Gemme Galgani.

Sama Sveta Gemma redovito je trpjela “bijesne napade đavla na svoje tijelo i svoju dušu, toliko đavolske i neprekidne da je mislila da je opsjednuta i da je molila da bude egzorcizirana.” Tijelo svete Geme trenutno je pokopano u pasionističkom samostanu- svetište svete Geme u Lucci.

Sveta Gemma bila je velika pomoć Valeriji na njezinom putu duhovnog oporavka. Valerija čak tvrdi da ju je Sveta Gemma probudila na Uskrs kako bi prisustvovala misi kada je prijetila opasnost da će prespavati. Rekla je: “Kada sam se probudila, bila sam ispunjena ogromnom ljubavlju prema Isusu u svom srcu. Znala sam da je to posebna milost.”

Valerie je također rekla da kad god vidi sliku prekrasne Gemme i moli za njezinu pomoć, demoni snažno reagiraju. Rekla je da je “mrze” i da imaju “čisto gađenje” prema njoj. Demoni koji muče Valeriju čine da se osjeća kao da “povraća” kad god se zazove Sveta Gemma. Viču: “Držite tu ženu dalje od mene!”
Demoni mrze Gemmu. Volimo je zato mi.” (Iz dnevnika egzorcista)

Tko je sveta Gemma Galgani?

Gemma je rođena 12. ožujka 1878. u Camiglianu u Italiji, a ubrzo nakon rođenja njezina se obitelj preselila u Luccu, u Italiji, gdje je ostala do kraja života. Njezina majka Aurelija, sveta žena, umrla je kada je Gemma imala samo 8 godina. Gubitak njezine majke u tako mladoj dobi bio je mač patnje u njenom malom srcu.

Jedanaest godina kasnije, u dobi od 19 godina, izgubila je i oca, što je nju i njezinu braću i sestre pretvorilo u siročad. Nedugo nakon toga, teško se razboljela od spinalnog meningitisa, prikovana za krevet i na rubu smrti. U tom trenutku počele su izvanredne milosti u njezinu životu.

Čudesni lijek
Pasionistički prečasni Gabriel Possenti (sada svetac) počeo joj se ukazivati ​​u nizu vizija, ohrabrujući je i pomažući joj da izmoli Devetnicu Presvetom Srcu Isusovu u nadi za izlječenjem. Bilo je to vrijeme kada su je liječnici pustili da umre.

Dana 3. ožujka 1899. Isus se ukazao Gemmi i izliječio je posljednjeg dana Devetnice, koji se poklopio s prvim petkom u mjesecu (koji je posvećen Presvetom Srcu Isusovu). U to vrijeme također je Gemma počela primati unutarnje riječi od Isusa, te počinje vidjeti svog anđela čuvara koji je nadahnjuje i poučava u prakticiranju vrlina.

Gemma dobiva stigme
Nekoliko mjeseci kasnije, ujutro 8. lipnja 1899., Gemma je tijekom svete pričesti prosvijetljena da će uskoro primiti veliku milost od Isusa. Te večeri ukazala joj se Blažena Majka, zajedno sa svojim Anđelom čuvarom. Presveta Djevica joj je rekla:

“Isus, moj Sin te jako voli i želi ti dati milost. Znaš li kako se udostojiti toga?” U svojoj bijedi nisam znala što da odgovorim. Ona je nastavila: “Bit ću ti majka. Hoćeš li biti prava kći?” Zatim je raširila svoj plašt i pokrila me njime.U tom trenutku Isus se pojavio sa svim svojim ranama otvorenima, ali krv više nije izlazila iz tih rana.

Nego, iz njih je izašao plamen vatre i u trenu su ti plamenovi dotaknuli moje ruke, stopala i srce. Osjećala sam se kao da ću umrijeti. Pala sam na pod, ali majka me podržala držeći me pokrivenu svojim plaštem. Morala sam ostati nekoliko sati u tom položaju. Na kraju me poljubila na čelu, i sve je nestalo, i našla sam se kako klečim na podu.

Ali sam još uvijek osjećala jak bol u rukama, stopalima i srcu. Ustala sam da odem u krevet, i tada sam primijetila da krv teče iz onih dijelova gdje sam osjećala bol. Pokrila sam ih koliko sam mogla, a onda sam uz pomoć svog anđela mogla ići u krevet. Ove patnje i boli, iako su me pogađale, ispunile su me savršenim mirom.

Sljedećeg jutra sam s teškom mukom mogla ići na pričest i navukla sam par rukavica kako bih sakrila ruke. Jedva sam stajala na nogama i mislila sam da ću svakog trenutka umrijeti. Muke su se nastavile do 15 sati u petak poslijepodne, na svetkovinu Presvetog Srca Isusova.”

Duša žrtva
U tom trenutku Gemma je počela patiti kao duša žrtve za obraćenje grešnika. Tu je izvanrednu misiju nastavila do kraja života. Povremeno su uz stigme bile i trnova kruna, a također i rane od bičevanja što ih je dobro dokumentirao njezin duhovni upravitelj, prečasni otac Germanus CP

Ekstaze ljubavi
Uz patnju u jedinstvu s Isusom za obraćenje duša, ona je također bila uvučena u najuzvišenije zanose gdje je razgovarala i često molila Isusa za grešnike, za duše u čistilištu, za ljubav i milosrđe čovječanstvu, uvijek govoreći Isusu svoju ljubav prema Njemu, i prinoseći sebe kao žrtvu da zadobije te milosti.

Sveta smrt svete Geme
Nakon nesebičnog života ljubavi darovanog Bogu za obraćenje grešnika, tako dragog Njegovom Presvetom Srcu, Gemma je umrla presvetom smrću u popodnevnim satima Velike subote, bdjenja uoči Uskrsa, gdje slavimo Uskrsnuće našeg blaženog Gospodina.

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Također pročitajte
Close
Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er