MEĐUGORJESPORTTENIS

Petra Ivanković iz Bijakovića briljirala na Sveučilišnom teniskom prvenstvu u SAD-u

Petra Ivanković iz Bijakovića briljirala na Sveučilišnom teniskom prvenstvu u SAD-u Međugorska škola tenisa uz bogatu tradiciju i dva svjetska tenisa asa, Ivana Dodiga i Marina Čilića, može se pohvaliti jednim raritetom.

Naime, 10-ak članova kluba trenutno su u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje se, zahvaljujući teniskim stipendijama, školuju na prestižnim američkim sveučilištima.

Jedna od njih je i Petra Ivanković, koja je ove godine briljirala na Sveučilišnom teniskom prvenstvu, predvodeći svoj tim do naslova prvakinja. Uz to, Ivanković je osvojila i naslov u igri parova te je proglašena za najuspješniju tenisačicu godine. Američki san je okrunila diplomom s prestižnog američkog sveučilišta Azusa Pacific University, BA International Relations.

Njezin prvi trener Željko Dodig, u ime Tenis kluba Međugorje čestitao je Petri na sportskom i akademskom uspjehu.

petra

Petra školovanje nastavlja u Engleskoj

– Moj prvi trening prije 21 godinu započeo je s jednom malom djevojčicom s velikim talentom koja me motivirala da postanem tenis trener. Ona je danas opet na istom mjestu gdje je sve počelo, isti osmijeh, s reketom u ruci, s istom željom za trening ali i diplomom prestižnog sveučilišta u Americi Azusa Pacific University, BA International Relations – kazao je Željko.

Petra školovanje nastavlja u Engleskoj, na Sveučilištu Essex.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button