VJERA I DUHOVNOST

Pet stvari koje učimo od Blažene Djevice Marije: Samo Isus daje puninu života

Ovo su pet stvari koje učimo od Blažene Djevice Marije: Samo Isus daje puninu života

Isus na prvom mjestu

Ako želiš da ti Isus bude na prvom mjestu onda sve ostale stvari moraš maknuti sa strane. Zato pronađite te stvari i pomaknite ih sa strane. Tek tada se u vašem životu sve preobražava jer Kristova milost dobiva mjesto koje joj pripada i čisti sve ispred vas i u vama.

Manje se razmetati riječima o svojoj vjeri a više je svjedočiti

Manje se razmetati riječima o svojoj vjeri a više je svjedočiti. No mnogo je lakše biti jak na riječima, štoviše tada se čini da više i ne treba puno. No to nije to. Potrebno je iskoračiti iz mentalnog sklopa po kojemu je dokaz vjere riječi i ući u mentalni sklop u koju su djela ono što čini vjernika.

Ljubav je davanje sebe 100 posto

Ljubav je davanje sebe 100 posto. To nije igra pokazivanja vlastite dobrote niti razmetanje riječima ili sentimentalnim osjećajima. To je znati tko ti je važan i sve učiniti da se on osjeti tako. Ljubav je ljubav svaki dan, a ne samo kada nam padne na pamet.

Samo Isus daje puninu života

Različiti ljudi s različitim svrhama ulaze u vaš život. Jedni su tu da vas nečemu nauče, drugi nažalost da vas iskoriste, treći da vam prave društvo da ne budete sami. Isus nadilazi sve njih. On je tu da vi budete upravo ono što jeste – vi, i želi vam dati puninu života.

Bog daje uvijek nešto veće

Ukoliko ponekad u životu i ne dobijete ono što želite, ipak zahvalite Bogu jer vas time priprema na nešto mnogo veće od toga. Zahvalite na tom iznenađenju, zahvalite što trenutno ne razumijete stvari, jer sve je to dio procesa rasta u vjeri i milosti.

Mario Žuvela / duhovnost.net

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er