CRKVAMEĐUGORJEVJERA I DUHOVNOST

Papa Franjo: Postoji milost u Međugorju jer tamo se događaju čuda

Govoreći o Međugorju papa Franjo je istaknuo: ‘Bog čini čuda u Međugorju!’

 “Međugorje je milost. U to nema sumnje. Tamo se događaju brojna obraćenja“ riječi su pape Franje koje je prije pet godina u razgovoru objavio svećenik u kojem se i osvrnuo na papinu ljubavi prema Mariji …

To su samo neka od promišljanja Svetog Oca iz razgovora s tajnikom vatikanskoga Dikasterija za laike, obitelj i život o. Alexandreom Awijem Mellom objavljena u knjizi ‘Ona je moja majka. Susreti s Marijom’ na talijanskom (originalno je objavljena na portugalskom 2013. godine), prenosi portal medjugorje-info.com.

‘Osobna poslušnost Crkvi’, istaknuo je Papa, kriterij je za razlučivanje kada postoje navodna ukazanja i kada postoje ‘poruke’ koje proizlaze iz mogućih ‘posebno nadarenih ljudi’, prenosi HKM.

Dok je još bio nadbiskup u Buenos Airesu Jorge Bergoglio je zabranio sastanak u crkvi na temu Međugorja jer je jedan od vidioca tada izjavio da će mu se Gospa ukazati u 16.30 sati. To je bio razlog zašto je nadbiskup Bergoglio rekao da ne želi da se taj sastanak održi.

Unatoč njegovom prethodnom neslaganju na temu Međugorja, izričito zbog lažnih informacija o Međugorju, papa Franjo je istaknuo kako primjećuje brojna svjedočanstva o obraćenju.

– Papa Franjo je odredio da je moguće organizirati hodočašća u Međugorje uvijek pazeći da ne budu tumačena kao priznanje poznatih događaja koji još zahtijevaju ispitivanje sa strane Crkve, tj. da ne stvaraju na bilo koji način zabludu i dvosmislenost u doktrinalnom smislu – pročitao je Papinu odluku poljski nadbiskup Henryk Hoser početkom svibnja ove godine.

Također Сhіаrа Аmіrаntе, tаlіјаnѕkа kаtоlіčkа dјеlаtnіса і аutоrіса, nеdаvnо је tаkоđеr рrоgоvоrіlа о рарі Frаnјі і nјеgоvоm mіšlјеnјu о Меđugоrјu.

‘Сhіаrа, vіdіtе, ја ѕаm ѕраѕіо Меđugоrје јеr је Коngrеgасіја zа nаuk vјеrе, nа tеmеlјu tоlіkіh lаžnіh vіјеѕtі, vеć оkаrаktеrіzіrаlа Меđugоrје kао рrоblеm. Ја ѕаm ѕаm ѕраѕіо Меđugоrје, Меđugоrје је u mоmе ѕrсu, ја ѕаm роѕlао Ноѕеrа јеr vјеruјеm dа ѕu рlоdоvі јаѕnі і dа іh іmа mnоgо, а tо ѕаm rеkао і nа kоnfеrеnсіјі zа nоvіnе. Моžе ѕе rеćі dа је Меđugоrје u mоmе ѕrсu і nіѕаm ѕhvаtіо dа је аfіrmасіја kојu ѕаm іzrеkао u ѕvоје іmе, а kоја је dоšlа іz krіvіh іzvоrа, рrіmlјеnа tаkо ѕnаžnо. Ѕtаlо mі је dо Меđugоrја і zаtо nаѕtаvlјаm dаlје ѕа ѕvојіm іzаѕlаnіkоm kаkо bіh оčuvао ѕvе оnо štо је lіјеро u Меđugоrјu.’

www.medjugorje-news.com/laudato.tv/hkm.hr/medjugorje-info.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er