CRKVAVJERA I DUHOVNOST

VIDEO Snimke Gospinog ukazanja u Egiptu koje je vidjelo više od 250.000 ljudi

Ukazanja u egipatskom gradu Zeitounu su kao plod donijela brojna obraćenja na katolicizam, ali i duhovni preporod koptskih kršćana. Navodno su čak i muslimani počeli govoriti: „Marijo, Bog te izabrao iznad svih žena“

Bio je 2. travnja 1968. godine, dan kada je autobusni mehaničar, po vjeroispovijesti musliman, iznad koptske crkve svetog Demiana u egipatskom gradu Zeitounu ugledao ženu. U prvi mah je pomislio da sirota žena planira učiniti samoubojstvu, odnosno da se misli baciti s crkve. Međutim, nakon što je pomnije promotrio prizor, shvatio je da se ustvari radi o silueti svjetla koja nalikuje ženi – Blaženoj Djevici Mariji. Prizor je potrajao nekoliko minuta i privukao je mnoštvo ljudi, a neobični prizor je kasnije prijavljen i policiji.

Ukazanje se ponovilo sljedećeg tjedna i nastavljalo se ponavljati sljedeće dvije godine, i to dva do tri puta tjedno. Posljednje se dogodilo 1971. godine. Na ukazanjima su prisustvovali brojni vjernici, navodno više od 250 tisuća ljudi, ali i televizijske ekipe koje su kamerom bilježile nadnaravne događaje. Jednom prilikom se ispred koptske crkve našao i egipatski predsjednik Abdel Nasser. Tijekom Gospinih ukazanja su se dogodila brojna ozdravljenja i iscjeljenja koja su potvrdili medicinski stručnjaci.

Vođa koptske crkve je ubrzo pokrenuo istragu koja je pokazala kako ukazanju predstavljaju čudesnu i autentičnu pojavu Blažene Djevice Marije. Jedan rimokatolički red, koji se nalazio u tom gradu, poslao je detaljno izvješće u Vatikan. Papa Pavao VI. je potaknuo koptskog vođu da na određeno vrijeme odgodi donošenje konačne odluke o ovim ukazanjima.

U Kairo je uskoro doputovao vatikanski izaslanik koji je svjedočio ukazanjima i napisao sljedeće izvješće: „Ukazanja su se pojavljivala tijekom brojnih noći i u različitim oblicima. Blažena Djevica Marija se ponekad pojavila u punom obliku, a ponekad u samo jednom dijelu, okružena aureolom od sjajnog svjetla. Ponekad je viđena u otvorima kupole na krovu crkve, a ponekad i izvan kupola, kada se kretala po krovu i preko kupola. Ponekad je znala mahati svojim blagoslovljenim rukama i kimala glavom te tako blagoslivljala ljude koji su se okupili u promatranju čuda“, piše.

U izvješću također stoji kako su pojedina ukazanja trajala do dva sata i 15 minuta, kao što je bilo u ranu zoru 30. travnja 1968. godine. Ukazanja su okupljala tisuće ljudi različitih denominacija i religija, Egipćane, strane turiste, svećenike i znanstvenike. Svi su oni jednako opisivali pojavu Blažene Djevice Marije na krovu crkve.

Ukazanja u egipatskom gradu Zeitounu su kao plod donijela brojna obraćenja na katolicizam, ali i duhovni preporod koptskih kršćana. Navodno su čak i muslimani počeli govoriti: „Marijo, Bog te izabrao iznad svih žena!“

www.medjugorje-news.com/rastimo-u-vjeri.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er