CRKVAPAPA FRANJO

Papa Franjo moli za mlade učenike ubijene u napadu u Ugandi

Papa Franjo upućuje svoje molitve za mlade učenike ubijene u „brutalnom napadu“ u školi u Ugandi. Najmanje 41 osoba je izgubila život. Napadači navodno bježe u susjednu Demokratsku Republiku Kongo

Potičući sve da mole za mir, papa Franjo je u svojoj prvoj nedjeljnoj molitvi Anđeoskoga pozdravljenja otkako je otpušten iz rimske bolnice Gemelli skrenuo misli na mlade učenike koji su bili žrtve „brutalnog napada“ na školu u zapadnoj Ugandi. Papa je zamolio sve da mole za mir svugdje gdje postoje napetosti i ratovi.

Molim također za mlade učenike, žrtve brutalnog napada na školu u zapadnoj Ugandi. Ta borba, taj rat posvuda… molimo za mir!

Prema lokalnim vlastima, pobunjenici Savezničkih demokratskih snaga (ADF) izazvali su napad. Među žrtvama je bilo 38 mladih učenika iz srednje škole u zapadnoj Ugandi, svega dva kilometra od granice s Demokratskom Republikom Kongo. Navodi se da je nekoliko ženskih učenica oteto. Stražar i dva člana mjesne zajednice također su ubijeni ispred školske ustanove. Osam osoba je spašeno i nalaze se u kritičnom stanju. Neka tijela su navodno spaljena i nisu  neprepoznatljiva.

Napadači su navodno u bijegu, a ugandska vojska je u potjeri. Savezničke demokratske snage (ADF) optužene su za pokretanje mnogih napada protiv civila posljednjih godina, posebno protiv zajednica u udaljenim područjima istočnog Konga.

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Antonio Guterres, Afrička unija i Europska unija osudili su napad.

Papa je danas ponovno uputio apel da se ustraje u molitvi za ukrajinsko stanovništvo, piše Vatican News.

Ustrajmo u molitvi za narod napaćene Ukrajine – ne zaboravimo ga! – koji toliko pati napomenuo je papa Franjo.

U Rusiji je jučer održan sastanak predsjednika Vladimira Putina s kolegama iz šest afričkih zemalja. Prema američkom predsjedniku Joeu Bidenu, Ukrajina mora zadovoljiti sve standarde poput drugih zemalja da bi se pridružila NATO savezu. Američki državni tajnik danas je u posjetu Pekingu.

Na kraju, Sveti je Otac svima udijelio blagoslov i zamolio ih da i oni mole za njega!

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Također pročitajte
Close
Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er