ZANIMLJIVOSTI

Osnivač Nutelle: Naša tajna uspjeha je Gospa Lurdska

Michele Ferrero, osnivač Nutelle, koji je 14. veljače 2015. preminuo u 89. godini života, bio je među najuspješnijim ljudima svijeta. Njegova tvrtka, osnovana 1946. u Italiji, proizvodila je popularni čokoladni namaz od lješnjaka uz Mon Cheri, Kinder jaja, Ferrero Rocher, te ostale omiljene poslastice.

Time je postao najbogatija osoba u Italiji, s neto bogatstvom, prema časopisu Forbes, od 23,4 milijarde dolara. Veleposlanstvo SAD-a pri Svetoj Stolici napominje da je izvorni uspjeh Nutelle bio posljedica straha od nestašice kakaa nakon Drugog svjetskog rata, piše Aleteia.

Ono što mnogi ljudi ne znaju o Ferreru, čovjeku koji je izbjegavao svjetla reflektora i tabloide, jest da je bio obdaren snažnom vjerom. Kako je Michele Ferrero rekao na proslavi 50. obljetnice osnutka tvrtke: „Uspjeh Ferrera dugujemo Gospi Lurdskoj; bez nje možemo malo učiniti«. I doista, mali kip Djevice prisutan je u svakoj Ferrero ustanovi diljem svijeta.

Svake godine Ferrero je išao na hodočašće u Lourdes, vodeći svog glavnog menadžera. Organizirao je i posjet francuskom svetištu za svoje djelatnike. Prema britanskim novinama The Guardian, koje su 2011. godine objavile njegov profil, priča se da su praline tvrtke Rocher inspirirane krševitom stijenom, zvanom Rocher de Massabielle, u svetištu u Lourdesu. Izgradio je svoje carstvo od onoga što je bilo najbolje u Italiji, ostavljajući za sobom nasljeđe kvalitetnih proizvoda i izvanredne inovacije.

No, njegov najveći talent bio je znati uključiti zaposlenike i pokazati im posebnu pažnju pri obuci. “Moja jedina briga,” jednom je rekao, “jest da tvrtka postaje sve čvršća i jača kako bi svim radnicima zajamčila sigurno mjesto.” Pod njegovim vodstvom njegovi su proizvodi bili dostupni u 53 zemlje. Imao je više od 34.000 zaposlenih, 20 proizvodnih pogona i devet poljoprivrednih poduzeća.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er