ZANIMLJIVOSTI

Najstariji čovjek na svijetu otkriva svoju tajnu dugovječnosti, i ne, nema veze sa prehranom!

Prema Guinnessovoj knjizi rekorda, Juan Vicente Pérez Mora iz Venezuele najstariji je čovjek na svijetu. 27. svibnja napunio je 114 godina. Koja je njegova tajna sreće i dugovječnosti? Ljubav prema Bogu i molitva!

Mora je rođen 27. svibnja 1909. Guinnessova knjiga rekorda potvrdila ga je kao najstarijeg čovjeka na svijetu 4. veljače 2022., nakon smrti Saturnina de la Fuente Garcíe iz Španjolske. Umro je u 112. godini. Sa svojih 114 godina Pérez Mora ušao je na ljestvicu sedam najstarijih ljudi u povijesti prema LongeviQuestu. Pérez Mora rekao je da moli dva krunicu dva puta dnevno i da je njegova tajna dugovječnosti ljubav prema Bogu.

Venezuelanac kaže da je tajna dugog života “vrijedno raditi, odmarati se na odmoru, rano ići spavati, popiti čašu rakije svaki dan, voljeti Boga i uvijek ga nositi u srcu“. Također uvijek nosi svoju krunicu i moli je dva puta dnevno. Sin Euquitia Péreza i Edelmire Mora, bio je deveto od desetero djece. Odmalena se s obitelji bavio poljoprivredom. Išao je u školu, ali je zbog bolesti učiteljice učio samo pet mjeseci. Zatim je naučio čitati i pisati zahvaljujući bilježnici koju mu je dala. “Zvala se Carmen”, rekao je Juan Vicente Pérez Mora u videu Guinnessove knjige svjetskih rekorda.

Pérez Mora postao je šerif u Caricueni 1948., profesijom koju je obavljao 10 godina. S Ediofinom Garciom bio je u braku 60 godina, sve do njezine smrti 1997. Imali su šest sinova i pet kćeri, danas s 41 unukom, 18 praunučadi i 12 praunučadi.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er