BiH

Hodočasnici koji će se testirati pri povratku u matične zemlje, od 1.4.2021 PCR test će plaćati 79.50 KM. Novi testovi su jeftiniji, a i precizniji. Vrijeme je da se ugledamo na RH i Austriju.

Odlukom ministarstva zdravstva Federacije BiH, PCR testovi će koštati 79.50 KM s PDV-om, približno 41 Eur. S obzirom na prijašnje testove cijenom su varirali od 140 do 180 KM odnosno 40-60% skuplje, nova cijena će svakako olakšati hodočasnicima koji se trebaju testirati pri povratku u svoje matične zemlje.

Nadamo se da će se FBiH na čelu s vijećem ministara kao i ministarstvo turizma snaći rješenja, te se ugledati na susjedne zemlje, kao što su Hrvatska i Austrija. Hrvatska će priznavati PCR testove na 7 dana, kao i omogućavanje ulaska u RH onima koji su proteklih 6 mjeseci preboljeli COVID odnosno onima koji su cijepljeni. Čak Istarska županija razmišlja subvencionirati komercijalne testove koje koristi Austrija od 22 Eur. Ti testovi su odobreni od EMA i relevantni su, a i dobra je prednost tih testova što su gotovi za 15-20 minuta.

Poznavajući vlasti u FBiH molimo dragog Boga da im napokon prosvijetli pamet i da poduzmu nešto po pitanju hodočasnika, jer mnogi žele posjetiti Međugorje, ali ne zaboravimo da tokom ljetne sezone mnogi turisti s Jadrana, pogotovo Slovaci i Poljaci dolaze na 1-dnevno hodočašće u Međugorje, a nerijetko i u Mostar. Već godinu dana Međugorje radi s 5% kapaciteta, a mnogi su napustili svoja ognjišta zbog nedostatka posla. Nada nam je svakako otvaranje granica prema hodočasnicima i turistima, ne samo Međugorju, već i Mostaru, Ljubuškom, Sarajevu, Visokom……

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er